Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '16

 
Kategori
İnternet
 

Çalınan Facebook hesabı geri alma

Çalınan Facebook hesabı geri alma
 

Çalınan Facebook hesabı, elbette Facebook’da başımıza gelebilecek en kötü olaylardan biridir. Böyle talihsiz bir olayla karşılaşmanızı istemeyiz tabi ki de ama ya başınıza geldiyse nasıl bir işlemle çalınan Facebook hesabını geri alacaksınız? Bunun cevabını bulmadan önce Facebook hesabınız için ne gibi önlemler alabileceğinize bir bakalım.

Facebook Hesabının Çalınmaması İçin Yapılacaklar

Facebook’un çalınmaması için önlem alabilmeniz mümkündür. Bunun için yapacaklarınıza bakarsak;

Şifrelerinizi uzun tutun,

Şifreleriniz sadece rakamlardan oluşmamalı,

E-posta görünümünü kapatarak, sizinle arkadaş olmayan kişilerin görmesini engelleyin,

Facebook hesabınızın bağlı olduğu e-mail adresinin şifresini güvenilir olması için uzun tutun ve sadece rakam kullanmayın.

Facebook’a bir telefon numarası tanımlatın. Böylece karşı taraf Facebook’unuzu çalmak istediğinde size bir doğrulama kodu gönderilecek ve bu kodu ona vermeden de Facebook adresini alması zor.

Not: Bugün piyasada şifre bulmayı sağlayan pek çok program mevcut ama bu programların çalışma yöntemi genellikle sayılar üzerinden olmaktadır. Bu nedenle şifreleriniz sadece sayılardan oluşmasın. Aksi takdirde şifrenizin bulunması kötü niyetli insanlar için çok kolay bir işlem. Tekrar üstüne basarak söylemek istiyoruz; onaylı bir cep telefonunuz bulunmalı. Bu sayede Facebook’unuzun çalınması zor bir işlem haline gelecektir emin olun.

Çalınan Facebook Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Facebook hesabını tekrar geri alma işlemini daha anlaşılır olması için görsel olarak anlatacağız. Aslında bu işlem en sık kullanılan ve belki sizinde bildiğiniz bir yöntem ama bilmeyenler için bu yöntemi açıklayalım. Facebook’unuzu çalan kişi eğer ki Facebook’unuzun bağlı olduğu e-mail adresini değiştirmediyse işiniz gerçekten çok kolay. Bunun için yapılacakları sırasıyla anlatalım:

https://www.facebook.com/hacked linkine tıklayın.

Açılan sayfanın altında bulunan “Hesabım Bir Başkasının Eline Geçti” adlı mavi butona tıklayın.

Facebook’un sizi tanıyabilmesi için karşınıza çıkan sayfada e-posta adresiniz, telefon numaranız, kullanıcı adı veya ad soyadı girin. (Facebook’a giriş yaparken kullandığınız bilgiler) Ardından “ Ara ” butonuna tıklayın.

Çalınan Facebook Hesabı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır 1

Karşınıza gelen sayfada Facebook hesabınızın çalınmadan önce kullandığınız şifreyi veya eski zamanlar içerisinde kullandığınız bir şifreyi girin.

Çalınan Facebook Hesabı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır 2

E-posta adresiniz değişmediyse şifrenizi sıfırlamak için kayıtlı olan e-posta adresini kullanabilirsiniz. Eğer tercihiniz e-posta ile sıfırlamak ise Facebook tarafından sizin e-posta hesabınıza bir kod gönderilecektir.

Çalınan Facebook Hesabı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır 3

Facebook tarafından e-posta adresinize gönderilen kodu aşağıdaki görselde görülen alana yazın ve devam butonuna tıklayın.

Çalınan Facebook Hesabı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır 4

“ Hesabını Güvene Al ” Sayfalarında bulunan devam butonuna tıklayın.

Çalınan Facebook Hesabı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır 5

Son olarak artık Facebook hesabınız için yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.

Çalınan Facebook Hesabı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır 6

Bu adımlardan sonra Facebook adresinizi geri almış bulunuyorsunuz.

Bu işlemlerden sonra Facebook’unuza kavuşmuş bulunmaktasınız. Tüm bunları yaşamamak adına mutlaka Facebook adresinizde tanımlı bir telefon numarası bulunsun. İkinci önemli notumuz da şu yönde; eğer Facebook’unuzu çalan kişi arkadaşlarınızı da listeden sildiyse geri alma işlemi artık çok zordur.

Çalınan Facebook Hesabı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır 8

Facebook Hesap Çalma Programları

Bugün internet sitelerinin çoğunda Facebook şifre kırma programı, hesap çalma programı gibi programların var olduğu iddia edilmekte ve programların indirilmesi için link verilmektedir. Bu tip sitelere sakın inanmayın. Böyle programlar yoktur. Facebook çalma işlemi kesinlikle internette bulunan programlar vasıtasıyla yapılmamaktadır.

Bu programlar tamamen bilgisayarınıza virüs bulaştırmak için hazırlanmıştır. Linke tıkladığınız takdirde bilgisayarınıza virüs bulaşacak ve format attırmaktan başka bir çareniz kalmayacaktır. Bu nedenle, bu tip programların varlığına inanmayın ve indirmeye sakın kanmayın.

Ayrıca son olarak güvenmediğiniz sitelere Facebook şifresi vermeyin. Birçok sitede bağlantı kurmanız için Facebook ile giriş yapmanız istenmektedir. Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz sitelerde bu işlemi uygulamayın. Aksi takdirde Facebook bilgileriniz karşı tarafa geçmekte ve kolaylıkla çalınabilmektedir. Bu nedenle bu ayrıntıyı da unutmamanızı tavsiye ediyoruz.

Kaynak : Help 724

 
Toplam blog
: 14
: 1974
Kayıt tarihi
: 26.03.16
 
 

Bilişim sektöründe çalışmalarda bulunan bilgi paylaşımını seven ve internet yayıncılık alanında h..