Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Cambridge Koleji’nde söyleşi ve imza günü…

Cambridge Koleji’nde söyleşi ve imza günü…
 

 

İşitsem unuturum,

Görürsem hatırlarım,

Yaparsam öğrenirim.”

Çin atasözü

Çekmeköy-Taşdelen’de bu yıl eğitim öğretime coşkuyla başlayan Cambridge Koleji’nin genç, dinamik ve eğitim-öğretime yaklaşımlı kurucusu Hakan Şaştım ile tanıştım. Yılarını eğitim-öğretime veren, karınca kararınca deneyimi olan, bu alandan bir türlü kopamayan birey olarak Hakan Şaştım’ın coşkuyla aktardığı sözcükler, kulaklarımda yankılandı:

 

“Bizim en önemli amacımız; her Cambridge öğrencisini mutlu, kendine güvenen, sorgulayan, hoşgörülü, pozitif, tarafsız düşünebilen, diğerlerinin farklılıklarına saygı gösteren gençler olması için cesaretlendirmektir. Okulu bitirdiği zaman, her öğrencimizin birey olmanın gerçek hissini yaşamasını; böylece kendileri için ve içinde yaşadıkları toplum için ayakta durabilmelerini ve toplumun bir parçası olabilmelerini istiyoruz. Cambridge Koleji'ni bitiren gençler dünya insanı olacaklardır. Öğrencilerimizin okulumuzda bulunacağı yıllar, bu doğrultuda düşünülerek özenle planlanmıştır.

Okulumuz, anadil seviyesinde İngilizce eğitimi, akademik oluşumu, sosyal projeleri, sanata, bilime ve spora bakışı ile dünya standartlarını öğrencilerimize sunmaktadır. Mezun olana kadar elde ettiği kazanımlar ve becerilerle öğrencilerimiz olumlu davranışlar geliştireceklerdir.“

Bir süre meslektaşım Ali Rıza Çatal ile odasında söyleştik. Çevre bulacak, başarıya yaklaşımlı, eğitim niteliği olan, güzel mi güzel projeleri var. Zaten ilk yıl amaçladığı öğrenci sayısını bulmuş durumdalar. Yeni kayıtlar hızla sürmektedir.

Kampus Müdürü Çiğdem Kaya; genç dinamik ve çabalı… Kendilerini Darüşşafaka Eğitim Kurumlarındaki yöneticilik görevlerinden tanırım. Okullarında  geleceğin liderlerini yetiştirme savındadırlar.

Kurumun değerleri şu sözcüklerle açıklanmaktadır:

“Sorumluluk sahibi bireyler:  Çocuklarımızın birey olduklarının en önemli göstergeleri kendi sorumluluklarını üstlenmeleridir. Öğrencilerimiz, başkalarının haklarına saygı gösterirler. Yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir gelecek için bütünlük içinde hareket etmeyi öğrenirler.

Saygılı ilişkiler: Öğrencilerimiz, sağlıklı ilişkiler kurabilen; saygılı, nazik, güler yüzlü bireylerdir.

Maceracı öğrenenler: Mükemmelliği ve başarıyı araştıran cesur, yaratıcı, özgür ruhlu ve işbirlikçi öğrenenlerdir.” 

Kurum hakkında ayrıntılı bilgi, www.cambridgekoleji.com  adresindedir.

 

                                                                           ***

Adı geçen kurum müdürünün daveti üzerine o görkemli okulun üst katındaki pırıl pırıl ve donanımlı salonlarında öğretmen ve öğrencilerle yerimizi aldık. İlgilenen meslektaşlarıma ve görevlilere teşekkür ederim.

Öğrencileri öğrenmeye yeterince istekli buldum. Planlamam çerçevesinde sunumu gerçekleştirdim. Köşe yazım yayımlanan ve eğitim kurumlarına her ay düzenli postalanan OKULLARIN SESİ gazeteselindeki ilgili haber, aşağıdadır:

 

“Gazetemizin köşe yazarı, eğitimci-şair, yazar Muhsin Durucan;

Özel Elit Cambridge Koleji’ne konuk oldu.

                                                           

“Eğitime yıllarını vermiş emekli Türkçe öğretmeni ve emekli maarif müfettişi, ürünleri ders kitaplarının yanı sıra ulusal ve yerel basında yayımlanan şair-yazar Muhsin DURUCAN; Çekmeköy Özel Elit Cambridge Koleji’nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. 

Durucan’ın okuma içerikli etkili ve sürükleyici anlatımı, kitaba dair görüntülerdenoluşan slâyt gösterisiyle sürdü. Öğrencilerin ilgisini çekmeyi başardığı söyleşisinde; okuduğu şiir ve özgün konuşmasıyla şiirin önem ve kitap okumanın yayarları konusundaki kimi deneyimlerini kurumun öğretmen ve öğrencileriyle paylaştı. 

Söyleşi esnasında şiirlerini seslendiren ve söyleşiyi ilgiyle izleyen öğrencileri alkışlayan ve onlara armağanlar veren yazar Muhsin DURUCAN, birbirinden değerli kitaplarını imzalayıp öğrencilerle ve yöneticilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

Sevgiyi ateşe öğretelim ki;

Yakmasın insanları,

Sevgiyi suya öğretelim ki;

Boğmasın insanları,

Sevgiyi insana öğretelim ki;

Öldürmesin insanları…

 

 

*

 

 

Not: Fotoğraflar slayt görünümünde aşağıdadır.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..