Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Çanakkale gururumuz lakin Alman gemisinin kıçına tutunup ülkeyi uçuruma atan akılsızlığın da sonucu

Çanakkale gururumuz lakin Alman gemisinin kıçına tutunup ülkeyi uçuruma atan akılsızlığın da sonucu
 

Bataklığa düşerseniz kurtulmak için mücadele etmeniz gerekir; zaten düzdeyseniz niye mücadele edeceksiniz ki. Yani mücadele var olan ya da bizim yarattığımız bir zorluğun sonucudur. Bu yönüyle literatürde yer almaması gerekir. Aslında mücadele önemsiz ve mantıksız bir kavramdır. Dikkatsizliği yüzünden çukura düşmüş, kurtulmak için çırpınan birini düşünün. Bu davranışın kayda değer bir yönü var mı? Ama işte insanların zorluklar karşısında onurlu direnişleri, çabaları bu sözcükle anlatıldığı için popüler olmuştur. Kastedilen bu zorluğa onursuz bir şekilde düşülmüş olmasına kimse bakmaz.

Bir ülkenin fakir kalmasının sorumlusu o ülkenin insanlarıdır. Üzerine düşeni yapmamışlar sonra da kurtulmak için mücadele ediyorlar. Bunun neresi kutsal? Mücadele aptal insanların aptallıklarını fark edip kurtulmak için uğraşmalarıdır. Gündüz vakti dereye düşüyor, kurtulmak için çalışıyor; davranışı kutsal oluyor. Hadi be! O takdirde dereye düştüğü için de aptal olması lazım.

Mücadele kavramına hiç bu açıdan bakıldığını görmediniz değil mi? Korkut varken siz daha neler göreceksiniz. İçinizdeki şeytanı çıkarıp tekkeye pir yapacağım. Bu şekilde elde edilen kahramanlıklar da beleş. Düşünebiliyor musunuz ülkemizi önce yıkıp yeniden kurmayı düşünen kahramanlık manyakları bile var içimizde. Ülkeyi niye yıkıyorsun? Yeniden kurtarıp kahraman olmak için. Babababa! Taş dereye yuvarlanmadan önce yapacaksın ne yapacaksan; sonra çıkarmak için mücadele etmekle yiğit (kahraman) değil bir b…k olamazsın. Bu anlamda tarihin kahramanlarının çoğu tarihin salaklarıdır. Ülken o duruma düşerken ne yaptın? Sözde bazı kahramanların heykellerinde akılsız dökülmüş alın terini görüyorum. Bu anlamda dokunulamayan mücadelelerimizi de sorgulamalıyız. Millet olarak Çanakkale’de tarihte eşi benzeri olmayan bir mücadele ortaya koyduk. Tamam, yürekten alkışlıyorum ama Çanakkale’yi yaratan akılsızlığa da bakmalıyız. Mücadeleyi verip şehit olanlar mutlaka saygıyı hak ediyorlar ama Alman gemisinin kıçına tutunup bir milleti uçuruma atan aptalların da herhalde Çanakkale’de anıtı olamaz!

Kahraman olmak ne büyük hastalıkmış! Tarihteki acı olayların çoğu kahraman olmak uğruna yapıldı. Hitler dünyayı Almanya’yı büyük, kendisini de kahraman yapmak için kana buladı. Başarsaydı yine heykeli dikilecekti. Ah sahtekâr insanlık ah!

Mücadele zor şartlarda yapılan çalışmadır ve bu zor şartların çoğunu da biz kendimiz yaratırız. Kendi yarattığımız şartlar için yaptığımız mücadele kutsal olamaz. Hatta buna mücadele de değil, aptallığımızı düzeltmek denir. Şüphesiz kutsal mücadeleler ve heykeli dikilecek insanlar vardır. Bunlar uçuruma düşmeyi beklemezler. Bahtımız aklın kontrolünden çıktığı anda harekete geçerler. Hem zaten düştükten sonra kalkmak zor olur. Aslolan düşmemektir. Bu nedenle düşmelerin çoğuna akılsızlık eşlik eder. Düşünmeden oy vermişsin, maaşım az diye sokaklarda yürüyorsun. Tamam, yani onayladığınıza karşı da mücadele hakkınız var ama düşünerek oy verseniz belki mücadeleye gerek kalmayacaktı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..