Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '15

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Çay kaşığı ile engelli aile tünel kazabilir mi?

Çay kaşığı ile engelli aile tünel kazabilir mi?
 

ÇAY KAŞIĞI İLE ENGELLİ AİLE TÜNEL KAZABİLİR Mİ ?


‘’ Bir boksör yere düştüğü zaman değil, Ayağa kalkamadığı zaman yenik sayılır.’’

Engelli aileler engel tanımalı mı? Tabii ki çocukları için tanımamalı. Her engelli çocuk annem ve babam ile güvendeyim diyebilmeli.  Yani engelli çocukların kanatları anne babalar. Aynı yumurta taşıma hassasiyeti gibi. Çocuklarını gerçekten samimi bilinçli büyüten ailelerin engelli çocukları belli bir yaşa kadar engelli bile olduklarının farkına varmıyorlar. Ne zaman hayata merhaba dediler işte o zaman başlıyor engeller.

Engelli aileler ister istemez engelli olmayan ailelere nazaran öncelikle yarışa maratona 2-0 mağlup başlıyorlar. Diğer ailelerin koşa koşa ilerlediği yolda engelli aileler adım adım sabırla ilerliyorlar. Beş dakikada olan çay mı daha lezzetli olur, 25 dakikada hele hele buharda olan çay mı? Tabiiki yavaş yavaş olan çayın lezzeti tartışılmaz. Zaman alır ama lezzeti tartışılmaz.

Anne baba yuva kurarak başlar hayat imtihanı. Sonra Allah’ın lütfu engelli çocuk ilave olur aileye. Tabii sonrasında çevre engelleri başlar. Eğer aile engellere direnip özgürleşerek yola devam ederse Allah’ın izniyle başarı ilave olur aileye. Sonrasında saadet ve mutluluk içeren aile portresi ortaya çıkar.

Engelli ailelerin idrakine varmaları gereken mutluluğa götürebilecek 5 madde aşağıdaki gibi;

1-      Yaratanda Allah, öldüren de…

2-      Veren de o, Alan da o…

3-      Teslim ol, kurtul…

4-      Biz Allah’ın mülküyüz.

5-      Ondan geldik yine ona döneceğiz.

Allah dağına göre kar verir. Karın da en yoğun yağdığı yerler yüksek dağlardır. Allah insana taşıyamayacağı yük vermez. Derdi veren dermanını verir.  Allah’ın hediyesi olan engelli çocuklarımızı rabbimiz bize hediye ettiyse engelli aileler mutlaka ve mutlaka başarı tünelini kazabilir. Karıncaya sormuşlar. Bu cüssenle mi dağı deleceksin. O da demiş; Dağı delemesem de uğrunda ölürüm. Diye. İşte uğrunda ölünecek kadar kutsal bir hizmettir engelli çocuklarımıza kanat olmak. Rabbimiz engelli aileleri seviyor ki; engelli ailelere enbiya ve evliyasına verdiği imtihanı veriyor. Netice de; Engelli aileler karanlıkta ışığı bulmalı.

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..