Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '14

 
Kategori
Sinema
 

Cem Yılmaz’ı çok bekledik “Pek Yakında” geliyor

Cem Yılmaz’ı çok bekledik  “Pek Yakında” geliyor
 

Duymayan kalmadı ve geri sayım başladı 2 Ekim 2014’de beklenen film “Pek Yakında” vizyona giriyor. Yıllardır severek izlediğimiz, zekasına hayran kaldığımız, yaratıcılığı ile bizleri şaşkına çeviren, özel yaşamının sırlarını paylaşmadan yaşamayı seven Cem Yılmaz için sadece komedyen demek yetmiyor. Yazar, çizer, oynar, yönetir, seslendirir kısacası “sanat adına ne yapılacaksa yapar” demek daha doğru sanırım.

Merakla beklenen sinema filminin yönetmen koltuğunda Cem Yılmaz oturuyor. Senaryosunu kendisinin yazdığı filminin oyuncu kadrosu ise şöyle: Cem Yılmaz, Zafer Alagöz, Ozan Güven, Özkan Uğur, Tülin Özen, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Hare Sürel

Soundtrack Mazhar Alanson

Bu proje ile Cem Yılmaz imzasının “bir film nasıl olur” deyişini göreceğiz. Her zaman imzasını attığı yapımlardaki başarısını haliyle bu filmle de tadacağız. Hele bir vizyonda yerini alsın da film hakkında fikirlerimi sizlerle paylaşırım

Hayatı

23 Nisan 1973 yılında İstanbul’un Fatih semtinde doğan sanatçının Ahu Yağtu ile yaptığı evlilikten Kemal adında bir oğlu var.

İlköğrenimini Mehmet Akif İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulda Bahçelievler Kazım Karabekir Ortaokulu’nu, sonrasında da Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, üniversiteyi Boğaziçi ÜniversitesiTurizm ve Otel Yönetimi bölümünü bitirdi.

Sanat Yaşamı

Karikatüre olan ilgisi ve yeteneği sayesinde üniversite yıllarında Leman isimli mizah dergisinde çalışmaya başladı. İlk gösterisini dergide çalıştığı yıllarda, Leman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Sonrasında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başladı ve burada düzenlediği gösteriler ile adını duyurmayı başararak günümüze kadar toplamda 4.000’den fazla kez sahneye çıktı.

1998’de "Her Şey Çok Güzel Olacak" isimli filmle sinema sektörüne adım attı. İçlerinde Türk Sineması’nın en sevilen filmleri arasına girmiş olan G.O.R.A., Hokkabaz ve Yahşi Batı gibi yapımların da bulunduğu 10 filmde rol aldı ve 3 filmde seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra sahne gösterilerini de devam ettirdi; her biri kapalı gişe oynayan 4 ayrı stand up gösterisi gerçekleştirdi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası işbirliği ile özel konserler kapsamında orkestraya 2 kez şeflik yaptı ve üniversite ziyaretlerinin birleşiminden oluşan bir DVD çıkardı.

Kariyeri boyunca birçok markanın reklam yüzü oldu, aralarında Opet, Türk Telekom, Türkiye İş Bankası, Doritos gibi büyük markaların yer aldığı firmalar için başarılı reklam kampanyalarına imza attı. Karikatürlerinin yer aldığı bir kitap ve 3 filminin senaryolarının kitaplaştırılmış hali de okurların yoğun ilgisini çekti.

Ödülleri

“11. Sadri Alışık Ödülleri En İyi YardımcıErkek Oyuncu Ödülü”2005 Organize İşler

“12. Sadri Alışık Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” 2006 Hokkabaz

“ 4.Yeşilçam Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” 2010 Av Mevsimi

“Brussels Uluslararası Bağımsız Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” gibi ödüllerin de dahil olduğu çeşitli ödüllere layık görüldü.

Filmleri

1999 Her Şey Güzel Olacak senarist, başrol

2001 Vizontele başrol

2004 G.O.R.A senarist, başrol

2005 Organize İşler başrol

2006 Hokkabaz senarist, yönetmen, başrol

2008 A.R.O.G senarist, yönetmen, başrol

2010 Yahşi Batı senarist, yapımcı, başrol

2010 Av Mevsimi başrol

2011 yılında projelendirilmiş “Sonra Ağlayacağım” adlı Ferzan Özpetek’in sinema filminde oyuncu olarak yer alacak.

2011 Zefir yapımcı Cem Yılmaz

2012 Magifica Presenza oyuncu olarak rol aldı yönetmen Ferzan Özpetek

2013 CM101FUNDAMENTALS Senaryo, yapımcı Cem Yılmaz

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..