Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çikolatalı Kestaneli Rulo Pasta

Çikolatalı Kestaneli Rulo Pasta
 

Çikolatalı Kestaneli Rulo Pasta


Malzemeleri: – 175 gram bitter çikolata

- 2 yemek kaşığı kakao, elenmiş
- 4 yemek Kaşığı sıcak koyu kahve
- 6 adet yumurta, sarıları aklarından ayrılmış
- 1 yemek kaşığı kek unu
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- Bir miktar krem tartar

- 1 tatlı kaşığı vanilya Kakao, serpmek için
- Kestane şekeri, süsleme için

Kestaneli krema için:

- 2 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı rom
- 1,5 su bardağı şekerli kestane püresi (pastane ve marketlerde bulunur)
- 115 gram bitter çikolata, rendelenmiş

Yapılışı: Fırını 180°C’de ısıtın. 39x27x2,5 cm ebadındaki fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp eritin. Kakaoyu sıcak kahveye ilave edip eriyene kadar karıştırın.

Bir kasede yumurta sarılarını yoğunlaşıp renkleri solana kadar şekerin yarısıyla karıştırın. Bu karışıma erimiş çikolata ve kakao-kahve karışımını ekleyin. Başka bir kasede yumurta aklarını krem tartarla karıştırın ve ufak tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Kalan şekeri beyazların üzerine iki defada ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edin.

Yumurta akı karışımından bir kaşık alın ve çikolatalı karışıma ekleyip yedirin. Kalanı ilave edin. Karışımı tepsiye yayın. Sıcak fırına verip 20-25 dakika ya da parmağınızın ucuyla bastırdığınızda eskisi gibi yumuşak olmadığında piştiğini anlarsınız

rulo pasta yapılışı 

 

 

 

 

Bir mutfak havlusuna kakao serpin. Keki ters çevirip hızlı bir hareketle havlunun üzerine yerleştirin ve kağıdı çıkarın. Uçlardaki fazlalıkları alın. Dar kenarından başlayarak keki havluyla birlikte rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın.

 İç malzeme için, krema ve romu bir kapta küçük tepeler oluşana kadar çırpın. Kestane püresini seyreltmek için biraz krema ekleyin, sonra geri kalan kremayı ve rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Bu karışımın yarısını süsleme için bir kenara ayırın. Keki açın ve üzerine kalan kestane kremasını 2,5 cm kalınlığında yayın.

Keki tekrar sarıp rulo yapın. Katlanan kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına alın. Üzerine ayırdığınız kremayı yayıp kestane şekerleriyle süsleyin.

 http://www.yemektariflerim.com/cikolatali-ve-kestaneli-rulo-pasta.html

 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..