Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Cildiniz güneş için hazır mı?

Cildiniz güneş için hazır mı?
 

Yaz tatili için planlarınızı yapmaya başlamışken cildiniz için de hazırlık yapmaya başlamalısınız. Tatil öncesi güneş koruma kremi satın almadan ya da kullanmadan önce bu listeye bir göz atın.

1/ Satın alacağınız güneş koruma kremlerinde bakmanız gereken ilk şey geniş spektrumlu yazıp yazmadığı. “Broad Spectrum” yani geniş spektrumlu güneş koruyucular size güneşin hem Ultraviolet A (A – “Alerji”) hem de Ultraviolet B (B- “Burn”; Yanık) ışınlarına karşı koruyor. Bu özellik sayesinde cildinizin maruz kaldığı ışınların yanma, erken yaşlanma ve lekelenme gibi risklerini de azaltmış oluyorsunuz.

2/ Her zaman SPF 15 ve üstünü tercih edin. Geniş spektrumlu güneş koruma krem ve makyaj ürünleri cildin erken yaşlanmasının önüne geçmeye yardımcı olur. Yaz aylarında sahilde olacaksanız mutlaka SPF 30 ve üstünü tercih edin. Kozmetik değil dermokozmetik ürünlerle cildinize ihtiyacı olacak desteği vermeyi unutmayın.

3/ Güneş koruma kremlerini erken saatlerde uygulayın, yani güneşe çıkmadan önce… Cildinizin emmesini beledikten sonra üstünüzü giyin ve dışarı çıkın. Doğru oranda kullanılmış güneş koruma kremi terden kolayca etkilenmez ve cildinizi gün boyunca koruyabilir. Tabi şehirde yaşıyorsanız. Deniz kenarındakilerin daha bilinçli koruma uygulaması gerekiyor. Yüzme ve aşırı ter sonucu güneş koruyucu kremler etkilerini kaybediyorlar.

Bunları da unutmayın…

-       Güneş yanıklarına dikkat edin. Kısa kısa güneşte kalarak daha kalıcı bir bronzluk yakalayabilirsiniz.

-       Yaz aylarında ister şehirde ister sahilde olsun sıkça şapka kullanmaya özen gösterin. Gün boyunca farketmesek de güneş lekelerini oluşturmaya yetecek kadar güneşe maruz kalıyoruz.

-       Saat 10:00 -16:00 arası gölgede geçirin.

-       Geniş ve gözlerinizi UV ışınlarına karşı koruyan camlara sahip bir gözlüğünüz mutlaka olmalı.

-       Her zaman yanınızda su bulundurun. Sıkça tüketmek için kendinize kolay gelecek hatırlatmalarla günlük sıvı tüketiminizi düzene sokun.

-        Burun estetiği ameliyatı olmuş kişilerin ilk bir ay direk güneş ışınlarından korunmalarını ve denize girmemeleri öneririm. 2 ay ise havuza girmemelerini tavsiye ediyorum

Günlük D vitamin ihtiyacınızı bulunduğunuz yerin iklimsel şartlarına göre güneşin batış saatlerine doğru almanız mümkün. Güneşin ışınlarının yatay geçişi cildinize zarar vermeyecek kadar düşer. Bu süreçte vücudunuz istediği D vitaminini de almış olur. 16:30 ve sonrası güneşe çıkmanızda bir sakınca olmayacaktır. Tabii acısını cildinizden çıkarmayın yine de SPF 30 ve üstü kremlerle korunmaya devam edin.

Sevgiyle kalınız,
 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

twitter: @BurunSanati

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..