Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '16

 
Kategori
Dünya
 

Çin, dünyayı istila edebilir

Çin, dünyayı istila edebilir
 

haberler.com'dan...


Silahlarıyla, askerleriyle değil,
Ekonomisiyle!
 
Diyeceksin ki zaten ayağımızdaki ayakkabı, başımızdaki şapka, elimizdeki tenis raketi Çin Malı, daha ne kadar istila eiz ki zaten, decek?
Ben de derim ki, “bunlar istilanın çok, çok, çok küçük bir parçası”!
 
Çin Halk Cumhuriyeti, halen ülkenin tek partisi olan Komünist Partisi’nin yönetiminde, “Komünist” bir ülke!
 
Çin Malları, Komünist bir ülkenin üretimi olarak pazarları istila ediyor.
Pazarları istila ediyor ama kendisi “Pazar ekonomisi” veya yaygın adıyla “piyasa ekonomisi”ne resmen geçmiş değil… “Küreselleşme” piyasa ekonomisini dayattığı için, ülkenin resmî ideolojisi Komünizm olduğu halde, pratikte “kapitalist” ekonomik düzen uygulanıyor.
 
Bir buçuk milyarlık nüfusun elbette devasa bir potansiyeli var. Çin, üretim biçimini piyasaya uyumlu hale getirip “yabancı sermaye”yi çekerken, yönetimin totaliter olması gelişmeyi “frenliyor”. Bununla beraber, yönetimde de tam olarak “totaliter” davranamıyor. İktisattaki “liberalleşme”nin etkisiyle, yönetimde de bir takım “mecburi” demokratik uygulamalar yer alıyor. Misal; ülkemizde de rastlayabildiğimiz gibi, parası olan Çinli, turist olarak yurtdışına çıkabiliyor.
 
Türkiye’ye gelenlerin sayısını bilmiyoruz fakat sadece İtalya’ya yılda 3 milyon Çinli Turist gidiyor. Milliyet’in haberine göre, İtalya’da Çinli turistlere ve emniyete yardımcı olması için İtalyan sokaklarında Çin polisi görev yapmaya başlıyor. (03.05.2016)
x    x    x
Dünyanın en büyük bankalarından biri Türkiye’de
 
Yeniçağ, 04 Mayıs tarihli, “Dünya devi Türkiye’ye geliyor” başlıklı haberiyle, “küresel bazda 7’nci büyük banka olan Bank Of China’nın (Çin Bankası) Türkiye’de faaliyete başlayacağı”nı bildiriyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “söz konusu bankanın açılmasıyla Çin yatırımlarının Türkiye’ye çekilmesine katkı sağlayacağı”nı söyledi.
Bu gelişmeler, Çin daha tam liberalleşmeden yaşanıyor.
 
Eğer Çin yönetimde demokrasiyi gerçekleştirebilirse, yönetimde ve ekonomide tam bir liberalleşme sağlanabilirse onu kimse tutamaz.
O vakit, Çin, askerle, silahla değil, dev iktisadî potansiyeliyle dünyayı istila edecektir.
Bunun zararını asgarîde tutmak için tek yol var: Ekonominizi güçlendirmek!
Kendi ayakkabınızı, kendi şapkanızı, kendi raketinizi-roketinizi üretmek!
 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..