Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Cinsel İstismar Çocuk ve Rıza!

Cinsel İstismar Çocuk ve Rıza!
 

Çocuk İstismarı İNSANILIK SUÇUDUR!!!


Cinsel istismar, çocuk ve rıza... Çocuk ve rıza!!! İkisini yan yana yazamıyorum...

Cinsel istismar taciz ve tecavüz bu coğrafyanın en büyük sorunu.. Hele de konu çocuk olunca daha da vahim..

Neler oluyor toplumuza, şeytanlaşan ruhlar insanlığın bittiğini mi gösteriyor? Neler oluyor bu insanlara? Çocuk istismarı insanlık suçudur! Hele de rızası var gerekçesiyle suça indirim uygulanıyorsa ölmüştür insanlık! Çocuğun rızası olabilir mi hiç?

Diyarbakır'da 14, 15 yaşlarında ki üç küçük kıza yapılan bu insanlık suçu, sanığa 150 yıl istemiyle açılan davada rıza gerekçesi ve sanığın kişilik özellikleri göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği kanaatiyle "basit cinsel istismar" olarak değerlendiriyilor ve basit cinsel istismardan 2 yıl 6 ay hapis cezası veriliyor...

Yeniden suç işlemeyceği kanaati nasıl oluşuyor! Kim kefil oluyor? Neye göre karar veriliyor. Adı üstünde çocuk, rıza gerekçesiyle nasıl böyle bir karar verilebiliyor? Bu ülkede bir bebeğe bile tecavüz edildi hem de en yaşlısı 60 yaşlarında 5, 6 kişi tarafından hatırlayanınız var mı bu caniliği? Bebek yahu bebek! Özgecan'ımızı unutmadık henüz tecavüz ediyor bir de katlediyor! Bu ülkede çocuk olmak kadın olmak zor nitekim. Rıza indirimi ve sanığın mahkemedeki saygın tutumu gerekçesiyle karar veren mercilere de biraz vicdan diliyorum ve bir an önce Özgecan Yasasının çıkarılmasını istiyorum. İstismara ve çocuklara 18 yaş altı rıza indirimi olmadan en ağırlaştırılmış cezalar olmasını diliyorum.

(Haberin ayrıntılarını yazmak istemedim dilerseniz gerekli sayfalardan okuyabilirsiniz)

Heyyy Vicdan..Nerdesin?

 

 

 
Toplam blog
: 42
: 1010
Kayıt tarihi
: 04.03.15
 
 

Kimi susar, kimi çok konuşur, kimileri de yazar... Yazan olmayı, sevincimi, öfkemi, kavgamı, üzün..