Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '17

 
Kategori
TV Programları
 

Cinsiyetçi yaklaşım "normal" olamaz!

Cinsiyetçi yaklaşım "normal" olamaz!
 

Türkiye'nin şüphesiz en çok izlenen, en beğenilen ve en pahalı prodüksiyonlarından olan Survivor'ın yorumlandığı Survivor Ekstra’nın dün geceki bölümünde yapılan yorumları duyup endişeye düşmemek mümkün değildi. 
 
Milyonlarca insanın izlediği, üstelik pür dikkat izlediği bir programda yer alan konuşmacıların sözlerini seçebilmeyi bilmemesi ne acı, ne yazık, ne üzücü.
 
Bir çok programda farklı konularda “bilir kişi” kılığında yorum yaparken gördüğümüz orta yaş üzeri bir adam ve programın sunuculuğunu üstlenen genç arasında geçen Jennifer Lopez imalı yorumlar "erkek soyunma odası muhabbeti” değil de nedir? Programda bu tip yorumların ilk defa olmadığını ve gittikçe arttığını görünce, değinmemek mümkün değil.
 
Ekran karşısında olduklarını unutmuş olmalılar ki; bu tip cinsiyetçi bir sohbeti devam ettirip, seviyeyi yerlere indirmekten çekinmiyorlar.
 
Acun Ilıcalı’nın bu tip detaylarda çok hassas olduğunu, kanalında yer alan her detay ile titizlikle ilgilendiğini ve bu konuda çok başarılı olduğunu da biliyoruz. Eminim bu konuda gerekli uyarıları yapacaktır ve önlemlerini alacaktır. Büyük bir emek ile yapılan bu kadar başarılı bir işin, eften püften gaflar ile lekelenmesine izin vermek büyük haksızlık olur.
 
İzleyici olarak daha kaliteli yaklaşımları, algıyı pozitif anlamda değiştirecek içerikleri, eşitlikçi ve seviyeli uslupları hak ettiğimizi düşünüyorum. 
 
Bir kadın olarak, bir anne olarak, bir insan olarak, cinsiyetçi ve seksist yaklaşımların hiç bir halükarda normal olmadığını hatırlatmama gerek olmadığına inanmak istiyorum.
 
Papatya Somer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..