Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '15

 
Kategori
Anılar
 

Çıtak'tan aday adaylarına uyarı

Çıtak'tan aday adaylarına uyarı
 

Bin dokuz yüz elli yedide belde olmuş Çıtak. Denizli’nin büyükşehir oluşuyla da öteki beldeler gibi mahalleye dönüştü.

Çocukluğumuz dönemindeki kerpiçten yapılma toprak damlı evleri, diz boyu tozlu yolları, kış mevsiminde çamurdan çıkılmayan ara sokakları, insanlarla hayvanların iç içe yaşadıkları, kıt olanaklarıyla yapılmaya çalışılan belediyecilik hizmetleri, çevre köy ve kasabaların gıpta ile baktıkları sebze ve hayvan pazarı ile belleğimizde canlı olarak hala yer almaktadır.

Gençlik yıllarımızda ülke sorunlarına karşı ilgili, bilgili, sorumluluk duygusuna sahip, okuyan, düşünen, tartışan, yorumlayan insanlarıyla ( özellikle gençleriyle) ; yapılan binalarla ve ağaçlandırma çalışmalarıyla, açılan yollarıyla dışarıdan gelen misafirlerde şehir izlenimi bırakan, memleketin değişik yerlerinde görev yaparken burnumuzda burcu burcu tüten şirin bir belde oldu.

Ülkemizde uygulanmaya başlanan neo liberal, vahşi kapitalist ekonomi politikaları olumsuz etkilerini Çıtak’ta da göstermeye başladı. Günden güne gerek insan ilişkileri gerekse fiziksel olarak gerilemeye başladı güzel beldem.

Altmış yıla yakın zamandır edinilen kaynaklar hovardaca harcandı. İlçenin en borçlu belediyesi olarak anılmaya başlandı. İl ve ilçe yöneticilerinin gözü önünde ısrarla yanlış yerlerin seçilmesiyle okul binaları yapıldı. İlköğretim okulunda öğrencilerin oyun alanına Ana okulu temeli atıldı. Denizli- Uşak karayolu üzerine daracık bir alana lise binası yapıldı. Ne mülki amirler ne de eğitim müdürleri “ Arkadaşlar bu binaların yerleri uygun değil, yeterli değil” demediler, diyemediler. Üstelik otuz kırk yıllık ağaçlar insafsızca yok edilerek yapıldı bütün bunlar.

     Büyükşehir yasasını anlatmaya ve daha sonra yerel seçimlerde oy istemeye gelen beyler    “ Büyükşehirde ne varsa Çıtak’ta da o olacak” dediler. İnananlar oldu çokça.

     Yerel seçimlerden sonra “ ilçe belediye başkanı seçilen adaya az oy çıktığı için Çıtak’a hizmet getirmeyeceklermiş” söylentileri yaygınlaştı.

     Şu durumda mahallenin bütün yolları delik deşik. Her yer laka, kasis, çamur deryası. Asfalt yapılmış olan Tokça yolunda kaçacak yer bulamıyor sürücüler.

     Bütün bunları aday adayı arkadaşlarıma uyarı olsun diye yazdım. Sakın seçim çalışmaları için Çıtak’a gelmeyin, ya da gelseniz bile ara yollara sokak içlerine girmeyin. O cici bici arabalarınıza yazık olur.

     Lütfen kimse bizi uyarmadı demeyin; arabalarınız, ayakkabılarınız çamur olduktan sonra!

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..