Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '12

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Çıtır çıtır kitaplarım

Çıtır çıtır kitaplarım
 

Sıcacık Kitaplarım


D&R internet adresinden sipariş ettiğimiz kitaplarımız 2 gün sonra geldi.
Kitapları sipariş ederken Deniz'in ilgisini çekebilecek konularda olmasına ve kitabevlerine dikkat ettim.

5 kitabın ilki,

Çocuk Olmak Zor
Yazar:Jennifer Moore-Mallinos Tübitak
Bu kitap geçenlerde kitapçıda elime geçmişti ama almamıştım. Geçen hafta Deniz bana "Deniz okula git, Deniz baskete git, Deniz ödev yap" diye söylenince kitabı almanın zamanı geldi diye düşündüm. Çocuk olmanın bazen zor olduğundan ama çok da eğlenceli olduğundan bahsederken arada yetişkin olmanın da aslında çok fazla sorumluluğu olduğuna değiniyor kitap. Kısacası bazen bizlerin söylemek istediklerini onlara dikte etmeden anlatıyor, empati kurmalarını sağlıyor.

Zaman Makinesi
Yazar:Bilgin Adalı Can Yayınları
Deniz Zaman makinesi ile farklı zaman aralıklarına gitmek istediği için "Zaman Bisikleti" kitabı ilgimi çekti. Bu kitap 9-10-11 yaşa uygun olduğu için okumayı biraz erteleyeceğiz. 22. basımı olan kitap Heyecanlı Kitaplar-Bilim Kurgu olarak sınıflandırılmış.

Peter Pan
Yazar: J.M.BARRIE Türkiye İş Bankası
Bir klasik olarak kütüphanemizde yer alması gerekir diye düşündüm, akşamları yatarken biz Deniz' e okuruz, daha az resimli kitaplara geçince kendisi de okur diye düşünüyorum.

Düşle Ve Çiz
Doğan Egmont
Yaratıcı bir çizim kitabı olan bu kitabı İstanbul Modern'de görmüştüm. Sayfalardan birine bir anahtar deliği çizilmiş, üzerine "Sihirli anahtar deliğinden ne görüyorsun?" yazılmıştı. Bu resim aklıma takılmıştı. Sonsuz bir hayal gücü ile herşey olabilirdi bu delikte gördüklerimiz.
Deniz bana bu hafta anne ben boyuyorum ama güzel çizemiyorum dediğinde ona teknik çizim kitabı almayı düşündüm ama sonra anahtar deliği geldi aklıma. Bu yaştaki bir çocuk için teknik bir çizim kitabı hayal gücünü sınırlayabilir diye düşündüm bunu resim öğretmenine de danışacağım. Şimdilik bu kitapta karar kıldık.
Deniz öncelikle aşk iksirini düşledi ve renklendirdi.

Çıtır Çıtır Felsefe
Başarı ve Başarısızlık
Yazar: Brigitte Labbe-Michel Puech
Günışığı Kitaplığı
Bu kitap serisini çok duydum ve ilk olarak Başarı ve Başarısızlık kitabını seçtim. Deniz'in eğitim hayatında ve hayatta kendini değerlendirirken genel geçer başarı değerlerine önem vermesini istemiyorum çünkü eğitim sistemimizde başarı puanlara, testlere ve hükümetlere göre değişen ezberci ve tekrarcı bir sistemin değerlendermesi. Bazen çok başarılı olarak isimlendirdiklerimiz ezberci, taklitçi ve sürüden çıkamayanlar. Bu kitabı onu yanlış yönlendirmemek için öncelikle eşim ve ben okuyacağız.

 

Keyifli okumalar.

 
Toplam blog
: 22
: 4188
Kayıt tarihi
: 06.05.08
 
 

Burada sadece yazmak istediklerim ve yazdıklarımla varım. İstanbul İktisat mezunuyum ve profe..