Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '18

 
Kategori
TV Programları
 

Çukur - Yeter ki Çukur Kalsın

Çukur - Yeter ki Çukur Kalsın
 

Bu bir bölüm yazısı değil. Bu bir veda yazısı hiç değil. Çünkü 32 hafta ekran karşısına geçmek için programlarımı bile Pazartesi akşamı için boş tuttuğum Çukur finalini izleyemeyeceğim.  Fonda Halil Sezai ‘İsyan’ mı söylüyor yoksa?

Bölüm yazısı izlenince elbet gelecek ama bu yazı ne o zaman? Ben bölümü izleyemiyorum diye blogda Çukur yazıları yayınlandığından beri yazıya (ve dolayısıyla bloga) renk veren ziyaretçilerin keyifli sohbet ortamını baltalayacak değilim ya… (Anlayışlı adminliğime bir alkış alırım)

Yazıya 3 fragman ışığında final beklentim ile devam edeyim. Bakalım tutacak mı?

Öncelikle gerek setten gelen spoilerlardan gerekse fragmandan anladığımız zaman aşımı konusunda hiç mutlu değilim. Umarım Gökhan Bey’cim öyle bir sezon finali yazmıştır ki ‘Keşke bir bölüm önceki Selim – İdris yüzleşmesi sezon finali olsaydı.’ dedirtmez.

Fragmanların en sevdiğim bölümü tabii ki tartışmasız Salih’in ‘baba’ olacağını öğrendiği andır. Belki hikâye gereği Çukur’un babası olamamış olabilir –ki bence İdris’in babalığından çok daha iyi ‘baba’ olurdu o ayrı, ama Salih Jr. a baba olacak.  Olacak değil mi Gökhan Bey’cim… Olsun…

Sadiş büyük olasılıkla Nedret tarafından tehdit edilip ve aile bildiği kişilerden, evinden ayrılmaya zorlanmışken ve Saadettin, İdris’in Dostlar Kahve’sindeki sandalyesine kurulmuş ama geleceğe dair umutsuzluk içindeyken tam da bu ikiliye yakışır bir yaşam amacı değil mi bu bebek?

Sadiş ve Salih’in mutlu yuvasına yapılan Kuzenler baskınında ne oldu acaba? Spoilerdan gördüğümüz gibi karnı burnunda Sadiş kaçırıldı ve Medet öldü mü? Sadiş’e değil ama Medet’e çok ağlarım…

Çukur’da kartlar yeniden dağıtılıyor. BSO’nun aksiyonundan sonra olduğu anlaşılan bir zamanda (yine zaman aşımı) Salih ve Selim’in planından bağımsız ‘K’ plakalı lüks otomobiller Çukur’a geliyor. Arabadan inen güncellenmiş Çukur logo’lu yüzüklü genç bir adam. ‘K’ nın ‘kuzenler’i ifade ettiğini spoilerdan öğrendik. Adları ne olursa olsun burada önemli olan bunların kim olduğu. Güçlü oldukları belli; o arabalar, helikopterli baskınlar küçük bir ekip işi değil.  Peki Baykal’ın soyadının da K olduğunu hesaba katarsak; yoksa bu kişiler Baykal’ın her ne şartta olursa olsun telefonunu açarım dediği kişiler mi?

Çukur’la geçmişte bir bağı olan ama bu bağ bir sebepten kopmuş ve bu kopukluk intikam ile bilenmiş ve bu nedenle Çukur’la önemli bir derdi olan kişiler.  Farkında mısınız logo da artık ‘kardeşiz-canız-tekiz’ yok…

Ama Çukur teslim olacak gibi görünmüyor. Bu fragmandaki çatapat görüntülerinin yanı sıra Emmi’nin sözlerinden de anlaşılıyor;

“Başımızın üstünde bir çatı, ayağımızın altında bir Çukur, içinde de ailemiz olduğu sürece bize bu dünyada ölüm yok demektir”

Çatapat demişken Emrah’ın Yamaç’dan bir temiz dayak yemesini (gerçi Yamaç da epey yara alıyor ama) keyifle izleyeceğime eminim…

Acaba finalde Cumali ya da Meliha göründü mü?  Yoksa aşağıdaki anketler yanıt bulmak için taa yeni sezona kadar bekleyecek mi?

Özellikle Cumali konusunda beklenti o kadar büyük ki, Cumali karakteri ile diziye katılacak oyuncudan çok Cumali’nin hikayesinin bugüne kadar izlediğimiz genel akış tutarlı ve izleyiciyi ekran karşısına mıhlayacak kadar dolu olması gerekiyor.

Yine bir zaman aşımı. Akşın’ın düğünü. O ne mutluluk… Bunca dert tasa içerisinde o düğün yapılıyorsa beklentimin ‘kanlı düğün’ olması garipsenmez sanırım.  Kim ölür bilemem ama bu düğünden cenaze çıkmasını bekliyorum.  Tahminim de bu kişinin Akşın olacağı gönünde. Bu gözler Kızıl Düğün’de Kuzey’in Kralı Robb Stark’ın öldüğünü gördü, Akşın ölmüş kime ne…

Yazıya bir önceki bölüm yazısı yorumlarından aldığım detaylı bir sezon finali senaryo teorisi ekliyorum. Bakalım ne kadarı tutacak…

 KapatŞunuMuhittinAbi  şöyle yazmış;

Yorumlarımı ikiye ayırıyorum şimdiki zaman ve zaman atlaması olarak…

Şimdiki zamanda olacaklar 

1- Emrah ve Yamaç kavgası olacak, tabi ki bu kavganın sonunda kazanan Yamaç olacak. Ama bu durum BSO’u nasıl etkileyecek bilmiyorum.
2-İdris baba gidecek. Çünkü bölüm fotolarında görüyoruz ki Vartolu kahvede oturuyor.
3- Saadet gelip bebeği söyleyecek, konuşup buradan gidecekler. Çünkü gittikleri yerde karnı henüz büyümemiş Saadet var.
4- Vartolu gitmeye karar verdiğinde Çukur’u Selim’e bırakmayacaktır. Çünkü Selim’e güvenmiyor. Büyük ihtimal Sena olayını Yamaç’a söyleyecek. Emrah-Yamaç kavgası o zaman olacak. Ayrıca İdris kahvede oturduğuna göre geri gelecek.

Zaman atlaması 

1- Celasun’la Aşkın’ın düğünü olacak. Bu düğünde baskın olur mu bilmiyorum. Eğer baskın olursa bence burada kayıplar olabilir. Muhittin, Aşkın, Celasun’un annesi gibi. Âmâ son kararım olarak söyleyebilirim ki baskın olmayacak.
2- Evlere mühürlenecek, el konulacak.
3- Kuzenler gelecek. Ama sanki kanlı olarak giriş yapmayacaklar gibi. Sadece mahalleye gelecekler. Çatışma olacağını düşünmüyorum. 
4- Selim nerelerde? Acaba o yüzük Selim’e mi ait? Eski ve yeni ortaklarıyla mahalleye giriş yapan o mu?

Vartolu cephesi

Finalde çatışma olacak yer sadece burası olacak. Mahalleye gelenin Cumali olduğunu düşünmüyorum. Vartolu cephesinde olan kişinin Cumali olduğunu düşünüyorum. Daha önce Çukur’u ölümle açtık demiştim ya bence ölümle kapatacağız. Sızan görüntülerde Medet’in vurulduğunu görmüştük. Ben ölmeyeceğini düşünmüştüm ama fikrimi değiştirdim. Ana karakterlerden kimse ölmeyeceğine ve onlar dışında ölümü en etkili olacak kişi Medet. Medet ölürse Kahraman’ı öldüren üç kişide ölmüş olacak. Medet’in yaşamasının hikâyeye katkısı yok. Sadece Vartolu ile sevgi, güven üzerine olan ilişkileri ve aralarındaki diyaloglar var. Ama ölmesinin hikâye katkısı çok var. Ben bu yüzden Medet’in öleceğini düşünüyorum. 

Eğer bölümde Nedret, Saadet’in hamileliği ile ilgili hiçbir şey söylememişse ortada Cumali-Sultan-Nedret iş birliğinden bahsedebiliriz. Zaten gelen kişilerin Salih’i öldürme amaçlarının olmadığını, onlar yokken Saadet’i almaya çalıştıklarından anlıyoruz. Salih’in oğlunu Salih’ten ayırmaya çalışmak tam Sultan’a göre bir intikam. Biz Sultan ve Cumali telefon konuşmasını boş yere izlemedik. Bence bu konuşma devam etti. Bu hikâye Cumali- Sultan-Nedret’i dizide daha aktif hala getiriyor. Cumali şu an diziye Salih dışında etkili bir olayla giriş yapamaz. Cumali’yi sezon finalinde göreceğiz diyorum. Meliha’nın ortaya çıkışını düşününce bu olay Sultan’ın aleyhine işleyecektir.

Son söz; Her savaşın yalnız bir galibi olur ya… Bu savaşın galibini salt bu sezon finalinde değil ilerleyen sonlar içinde de merakla bekliyor olacağız…

İyi Seyirler…

 

http://aslininsureti.com/izledim/cukur-yeter-ki-cukur-kalsin/

 

Aslı’nın Sureti

www.aslininsureti.com

*.*.*.*.*

Aslı’nın Suretini sosyal medya hesaplarından takip etmek ister misiniz?

Facebook:https://www.facebook.com/Aslının-Sureti-1065930830209554

Twitter:https://twitter.com/aslininsureti

Instagram: https://www.instagram.com/aslininsureticom/

 

 
Toplam blog
: 183
: 1217
Kayıt tarihi
: 27.09.17
 
 

Ben Aslı…  'Takvim Yılı – Doğum Yılı hesabının sonucu giderek yükselmesine, aynaya baktığında kaz..