Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Cumhurbaşkanının Meydan Okumaları Sevenlerine Terapi, Viyana’yı Kuşatmış Gibi Oluyorlardır

Cumhurbaşkanının Meydan Okumaları Sevenlerine Terapi,  Viyana’yı Kuşatmış Gibi Oluyorlardır
 

Benim de hoşuma gidiyor;  büyük devlet olduğumuz söyleniyor, haksızlıklara karşı geliniyor, Rus’una Amerika’sına rest çekiliyor… Üstelik bu zor günlerde, gerçek olmayabilir ama olsun gururumuz okşanıyor, battık bittik dense daha mı iyi…

Dışarıya karşı güçlü görünmek önemli. Başımızda büyük zorluklar da var; terör, mülteci sorunu, ekonomi… Yani bir de halkın moralini yüksek tutmak. Bizim insanımızda da (özellikle muhalefet) battık bittik havası zaten var. Bu halka böyle yüksek perdeden (Ey Amerika…) konuşmak gerekiyor belki de.

Ama şöyle bir sorun var sanki: Sadece böyle konuşulmuyor, böyle olduğuna inanılıyor da. Yapmayın etmeyin bizler ülkemizin durumunu biliyoruz. Derin halk tabakalarını milliyetçi söylemlerle geleceğe güvenli ve enerjik tutmak anlamlı ama devleti yönetenler gerçek durumu bilecek.

Biraz da iç siyasete yönelik tabi… Normal, iktidar gücünü korumak zorunda. Artı bu kesimin böyle söylemlerden hoşlandığı da biliniyorken.

Aslında AKP ülkenin durumunun(özellikle ekonomi) çok iyi olmadığını söylese de kendi taraftarları açısından durum değişmez ama belki piyasalar açısından güçlü görünmek gerekiyor.

Sorun şurada, büyük ve güçlü bir ülke olduğumuz öyle kuvvetli vurgulanıyor ki belli bir kesim ülkeyi ABD ya da Almanya ayarında görüyor ve buna inanıyor. İnşallah ama neredeeee!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..