Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '14

 
Kategori
Kitap
 

Cumhuriyet tarihinin bilinmeyen gerçekleri

Cumhuriyet tarihinin bilinmeyen gerçekleri
 

 

Tarihçi Ahmet Demirel’in yakın geçmişe ışık tutan kitabı “Cumhuriyet Tarihinin Bilinmeyen Gerçekleri” raflardaki yerini aldı. Ufuk Yayınlarından. A. Demirel, tek parti yıllarından günümüze, aykırı seslerin nasıl susturulduğunu gözler önüne seriyor.

Taraf gazetesinde her hafta Pazar günleri ‘Tarihin Sesi’ adlı yazılarını Cumhuriyet Tarihimizin Bilinmeyen Gerçekleri adlı kitapta derleyen Prof. Dr Ahmet Demirel son kitabında, Cumhuriyet tarihinin en önemli konularına değiniyor.

Yedi grupta ve belli temalar çerçevesinde oluşturulan kitapta; Birinci Meclis’te yer alan muhalefet ve iktidar arasındaki temel çatışmalar, tek parti sisteminin Türkiye’de inşa edilmesiyle ülkede aykırı seslerin nasıl susturulduğu ve İstiklal Mahkemeleriyle sistemin nasıl kendini güvence altına aldığı üzerinde duruluyor.

Kitapta ayrıca; Birinci Muhalefetin liderlerinden Hüseyin Avni Ulaş, Selahattin Köseoğlu ve siyasi bir cinayete kurban giden muhalefetin yayın organı Tan Gazetesi’nin sahibi Ali Şükrü Bey’in ve Meclis’teki bağımsız milletvekillerinin liderliğini üstlenen Abdülkadir Kemali Öğütçü’nün hayat hikâyeleri, yüzyılı aşkın seçim tarihimiz ve seçim sistemimizde yapılan değişiklikler, 27 Mayıs 1960 Darbesi ve bu darbeden sonra ülkede olup bitenler yer alıyor. Bu kitap resmi tarihin ilgisiz kaldığı konulara bilgi kaynağıdır. 

Profesör Doktor Ahmet Demirel 1976 Darüşşafaka mezunudur. Bu bilgi de Darüşşafakalılar google grubundan alınmıştır. 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi  İİBF  siyaset bölümünden diploma almıştır. Doktora tezi Birinci Mecliste Muhalefet üzerinedir.

Görev makamı:

Marmara Üniversitesi Siyasal bilgiler Fakültesi        Dekan Yardımcısı.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi        Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı.

Düzenleme Muharrem Soyek  

 
Toplam blog
: 363
: 1765
Kayıt tarihi
: 04.08.08
 
 

Parasız yatılı Darüşşafaka Özel Lisesi'nde iki yılı hazırlık sınıfı olmak üzere yedi buçuk yıl ok..