Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '15

 
Kategori
Yazılım
 

DETS Doğrudan E-Tahsilat (online tahsilat) Sistemi nedir ?

DETS Doğrudan E-Tahsilat (online tahsilat) Sistemi nedir ?
 

Doğrudan E-tahsilat Sistemi (DETS)


Doğrudan E-tahsilat Sistemi (DETS) özellikle bayisi ve müşteri sayısıfazl olan firmalara özel olarak geliştirilmiş bir online kredi kartı tahsilat sistemidir. E-tahsilat sistemleri sayesinde özellikle muhasebe ve finans departmanlarında yaşanan bütün sorunların önüne geçilmekte ve firmaların nakit akışı düzene sokulmaktadır.

E-tahsilat (Elektronik Tahsilat) sistemleri ileri teknoloji güvenlik önlemleri ile donatılmaktadır. Ödemelerin daha hızlı, daha kolay ve daha raht yapılabilmesi için geliştirilmişlerdir. 7/24 yer zaman fark etmeden ister cep teleronları, ister tablet bilgisayarlar istenirse de internete bağlanabilen herhagi bir ciha züzerinden online tahsilat yapılabilmektedir.

Doğrudan E-tahsilat Sistemlerinin Avantajları

- Kredi kartlarından tek çekim, taksitli, komisyonlu, tekrarlı, dövizli ve dövize endeksli, SMS ve e-posta ile otomatik tahsilat yapılabilmektedir.

- Nakit akışını düzene sokmanızı ve yönetim paneli üzerinden online olarak yapılan bütün işlemleri istediğiniz parametreler dahilinde takip etmenizi sağlamaktadır. Aşırı iş gücü, zaman kayıpları ortadan kaldırılmaktadır.

- Tahsilat yapılan ödeme sayfası ileri teknoloji güvenlik önlemleri ile donatılmış 128Bit SSL şifreleme sistemleri ile koruma altına alınmıştır. Aynı zamanda e-tahsilat yazılımının barındırıldığı sunucularda IPS, IDS, Firewall ve Raid5 güvenlik ve yedekleme önlemleri alınmaktadır.

- Bayi ve müşterileriniz ödeme yaptığında otomatik olarak hem ödeme yapan tarafa hem de firma yetkilisine mail gönderimi yapılmaktadır. İstenildiği zaman her iki tarafta ödeme ekstrelerine ulaşabilmektedirler.

- İstatistiksel ve grafiksel raporlama sistemi sayesinde bayi ve müşterilerin bütün ödemeleri etkin bir şekilde takip edilebilmektedir.

- Yanlış yapılan bir ödeme ile karşılaşıldığında, yönetim panelinde bulunan online iptal/iade alanları sayesinde saniyeler içerisinde ilgili ödemenin iptali ve iadesi gerçekleştirilebilir.

- Türkiye'de bulunan bütün bankaların sanal posları doğrudan e-tahsilat sisteminize entegre edilebilmektedir. 3D Secure sanal poslarda sorunsuzca kurulabilmektedir.

- Alacaklı olunan bayi ve müşterilere SMS ve e-posta gönderimleri yapılarak otomatik bir şekilde ödeme yapmaları sağlanabilmektedir.

- Muhasebe/ERP programlarına ile tam entegre çalışan doğrudan e-tahsilat sistemi sayesinde alınan her ödemenin kaydı otomatik bir şekilde kullanılan muhasebe programına aktarılabilmektedir.

? E-tahsilat sistemleri mobil uyumlu (responsive) yapıdadır. Bu sayede interente bağlanabilen bütün cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve diğer cihazlardan tahsilat yapılabilmektedir. Fiziksel pos taşımanıza gereke kalmadan sahada cep telefonları üzerinden ödeme alınabilmektedir.

- Cep telefonu ve tabletinizi kullanarak sahada çek, senet ve nakit tahsilatı da yapabilirsiniz. Tahsilat bilgisi anında SMS ya da e-maille size iletilir ve cari hesaba otomatik aktarılır.

Doğrudan E-tahsilat Sistemleri

Türkiye'de ilk defa Eçözüm Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından geliştirilen e-tahsilat sistemleri sayesinde firmalar kendilerine özel olaratk açılmış olan internet sayfaları üzerinden tahsilatlarını yapabilmektedirler. Bu sayede fiziksel pos taşınmasına, uzakta olan müşteriye tahsildarcı gönderilmesine, telefon faks ve benzeri gibi aşırı iş gücü ve zaman kayıplarına sebep olan bütün muhasebesel işlemlerin önüne geçilmesine neden olur. 

Kısaca DETS, klasik tahsilat yöntemlerinden (Havale, EFT, çek, senet, kapıda ödeme) kurtulmak isteyen kurumsal firmalara özel olarak geliştirilmiş ve sürekli geliştirilmekte olan profesyonel bir e-tahsilat sistemidir.

 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..