Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

DTP ve dış bağlantılar

DTP ve dış bağlantılar
 

Fazla söze gerek yok. Ahmet Türk ve diğerleri...


DTP İzmir il örgütünde yapılan 2. kongresinde konvoya yapılan saldırılar ve DTP başkanı Ahmet Türk’ün açıklamalarını değerlendireceğim. Yazımın sonunda Onur Öymen hakkında dersim olayı ile ilgili düşüncelerimi söyleyeceğim.

Demokratik Toplum Partisi İzmir’de yaptığı kongresinde partililere, İzmir halkı tepki gösterdi. Konvoyun geçişi sırasında taş atılıyor, sözlü atışmalar ve bir arbede yaşanıyor zaman zaman peki buna zemin hazırlayan kim? Basında düşünmeden konuşan kim? Kendi düşündüklerini değil ezberletilenleri söyleyen kim? Kendi vatandaşları mı koruyorum diyerek asıl ayrımcılığı yapan kim? Ahmet Türk ve diğerleri. Siz kendi halkınızı mı savunuyorsunuz? Sizin halkınız sadece kürtler mi? Eğer kürtler ise ayrımcılık yapılıyor diye hangi davayı savunuyorsunuz? Bakın Türk vatandaşı olan herkes yasalar önünde eşittir. Fakat bu gibi partilerin veya bir grubun yapmak istediği açılım adı altında bölgeye bir özerklik kazandırmaktır. Böyle giderse ileride olmayacağı ne malum….

Evet Güney Doğu Anadolu bölgesine yatırım az yapıldı. İşsizlik var. Zamanında burada yatırım yapan iş adamlarını ve devletin mühendislerini vuran, kaçıran ve bölgenin kalkınması istemeyen kim Pkk. DTP terör örgütünün resmen şehir şubesi gibi gerçekten asıl ırkçılığı, ayrımcılığı kendisi yapıyor. Bunu bilmelerine rağmen devam ediyorlar çünkü başka devletler öyle istiyor. Demoktarik ülke diye geçinen bazı ülkeler bebek katillerini ülkelerinde saklanmalarına izin veriyorlar. Ya onlar sizin halkınıza zulüm yapsaydı ne olacaktı? Aynı şekilde demokrat tavrınızı koruyabilecek miydiniz? Bu yazıyı okuyan arkadaşlar lütfen uyumayın bizim beynimiz yıkanmaya çalışıyor. Oyunlara ve provokasyonlara gelmeyin durumun vahametinin bilincinde olun ve zamanı geldiğinde yasal olarak gereğini yapın…

Nasıl bir haldir ki başka bir ülkenin dış işleri bakanı geldiğinde bizim başkentimizden önce Diyarbakır’ı ziyaret ediyor. Nedendir bu ilişki? Diyarbakır halkını çok mu seviyorlar? Aman sevmesinler… Irak’ı sevdiler de ne oldu kan gövdeyi götürüyor. Ayrıca artık kendi vatandaşlarımızın bir takım sözler ile galayana getirilerek kullanılmasından ben bıktım. Irk ayrımı yapmadan gönülden Türk’üm diyen herkes Türktür. Artık yeter sizi kullandılar… Kendinizi bir takım ülkelerin saçma ideolojilerine ve politikalarına hizmet etmeyin kullandırmayın! Bilin ki başka bir Türkiye yok bunun bilincinde olun.

Dersim isyanı…

CHP genel başkan yardımcısı Onur Öymen’in 10 kasımda mecliste Demokratik açılım konusu hakkında konuşmak için söz alması ve söyledikleri ile gündeme çıkan sayın Öymen’in konuşmalarını tekrar tekrar dinledim. Ortada olay yaratacak bir sözü yok. Çanakkale savaşı, Kurtuluş savaşından bahsediyor ve dersim’i cümle içinde geçiyor o kadar. Sonuç Tunceli ilçesinde açıklamalar Öymen istifa etsin diye Beyoğlu’nda yürüyenler Sayın Öymen’in söylediği sadece cümle içinde Dersim’i geçirmesi başka bir şey yok. Buradan da bazı kişiler sanki böyle bir olay bekliyorlarmış ki o sözcüğü çıkarıp aldılar ve ortalığı bulandırdılar. Buradan alevi vatandaşlarımıza sesleniyorum. Birkaç kişinin olaylarını büyütmesine izin vermeyin. Alevileri bu ülkede en çok düşünenlerden biri CHP’dir. Onur Öymen olmadan CHP olmaz. Mecliste kaç tane milletvekilimiz var Öymen gibi düşünen…

<ı>İlkelerim;Üstün, Saygılı, Zeki_______________________S&S (Her Zaman Önde)

"Yazmak için yazanlardan değil, gerçekleri yazmak için yazanlardan olun"

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..