Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '16

 
Kategori
Futbol
 

De Jong etkisi

De Jong etkisi
 

Sneijder, Şubat ayından sonra ilk golünü atmış ve çok iyi oynamış olabilir. Ancak dün akşam Arena'da farkı yaratan kesinlikle De Jong'tu. Melo'dan sonra Galatasaray'ın nihayet gerçek bir ön liberosu oldu.
 
Nigel De Jong, maçın başından itibaren Hakan ve Serdar'la savunma çizgisini çok iyi ayarlayıp, oyunu Bursa yarı alanına taşıdı. Rakip kaleye yaklaşan oyunda, solda Linnes'in hücuma verdiği destekle beraber Bursa için o bölgeyi savunmak zorlaştı ve Sneijder'e alan açıldı. Wesley'in diğer maçlara nazaran sahayı enlemesine daha iyi kullanması da oyunun sıkışmaması adına olumluydu. Podolski, mobilize oyunuyla Sivok - İsmail ikilisine sürekli potansiyel tehdit oluşturdu. Alman forvetin pas oyununa verdiği katkı, Galatasaray'ın rakip yarı alanda daha fazla kalmasını sağladı. Atılan golde de aynı futbol dilini konuşan Sneijder - Podolski işbirliği sonucu, Yasin köşeye güzel bıraktı. Bursa'nın ilk atağında Kubilay'la bulduğu golden sonra oyunu koparmak için 10 dakikası oldu ancak değerlendiremedi. Sendelemeyi bırakan Galatasaray, 25 - 45 arası bu sezonun en baskılı oyununu oynadı.
 
İkinci yarıya taraflar biraz daha dengeli başlasa da, Galatasaray savunmada yine delinmedi. Hakan - Serdar ikilisinin uyumu, Türkiye'yi EURO 2016'ya götüren süreçteki seviyesine ulaşmak üzere. Bursa'nın yanlış hücum planının da bunda etkili olduğunu söylemek mümkün. Del Valle oynasa belki daha efektif olabilirlerdi ancak bütün bir plan yanlış olunca, kişilerin üzerinde fazla durulamıyor. Attıkları golde olduğu gibi, savunmanın arasına oynamaları ve Batalla'yı yay civarında daha fazla kulllanmaları gerekiyordu. Takım içi dengeler için böylesini uygun görmüş olmalılar.
 
Sneijder'in frikik golü, zamanlama olarak çok iyiydi. Üzerindeki gol stresini atması bir yana, dün gece oyunu sahiplenen bir Sneijder vardı. Böyle devam ederse, Galatasaray yarışta iddialı olabilir çünkü Bruma'nın da düştüğü bu haftalarda en büyük farkı yaratacak adam yine Sneijder.
Bursa'nın değişikliklerinden sonra açılan oyunda daha fazla kontra şansı yakalanabilirdi ancak 70'ten sonra Galatasaray'ın düşmesi ve değişikliklerin gecikmesi buna engel oldu. Uzatmada gelen kontra gol, hedef santrfor Eren'in uzun deparı ve Sinan'ın bencillikten sıyrılıp verdiği pasla daha anlamlı oldu.
 
Galatasaray için, uzun süre sonra rahat bir hafta sonu olacak. Riekerink, Linnes - De Jong - Podolski üçlüsünü Kasımpaşa maçında da kullanabilir. Formsuz oyunculardaki dinlendirilme sırasının yavaş yavaş Bruma'ya geldiğini düşünüyorum. Fazlasıyla tercih hatası yapıyor, her şeyi kendi yapmak istiyor ama bu imkansız. Takımın yükseldiği dün gece daha paylaşımcı olsa, skor çok daha farklı olabilirdi. Kasımpaşa deplasmanında değil ancak içerideki Gaziantep maçında bu düşünülebilir.
 
Barış Şimşek'i yazmadan bitirmek olmaz. Dün vermediği penaltı, hatayla açıklanabilecek bir durum değil. Galatasaray yönetiminden çıkıp kimsenin buna itiraz etmemesi de akıl alır gibi değil.
 
Toplam blog
: 18
: 95
Kayıt tarihi
: 28.02.13
 
 

Futbolda, bilhassa Galatasaray'la ilgili görüşlerimi yazıyorum. Beğenirseniz ne mutlu bana. ..