Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Değişen Bedenler

Teknoloji, sosyal medya, güzel olma hep daha güzel olma çabası bizi bedenlerimizde oynama yapmaya itiyor sanki, sağlık için olunan işlemler harici yapılanlar bizi mutlu mu kılıyor yoksa mutlu olduğumuzu sanıp kendinimizi mi kanıdıryoruz burası bir tartışma konusu, kahrolsun bağzı şeyler. Hep daha iyisini istemekten bıkmayacak mıyız?

Kendimde oynama yaptıkça, değiştikçe mutlu olduğumu düşünen gizli bir mutsuz oluyorum sanki, insanları kandırıyor muyum acaba ben bu değilim normalde? Aslı tabiki, değişen insanların arasında değişme isteği belki de. Ruhlar sabit. Bedenler her yıl değişiyor. Sıkılıyoruz kendimizden, kendimizle oynuyoruz oyuncak gibi. Bedenlerimiz oyuncağımız olmuş sanki.

Barbieye benzeme isteği, durmayan güzellik anlayışları vs insanları kalıplaştırdı, beyinler sanki kalıplaştı, sadece görüntü ile yetinir olduk, ruhlara bakmıyoruz, ne güzel bir ruhu kalbi var yerine ne güzel biri çok yakışıklı diyoruz. Sonra gel gelelim evlenmeler, boşanmalar, sabah gördüğü makyajsız estetiksiz, botokssuz görünen surattan korkan kaçan insanlar.

Bu devirde yaşamayı hak ediyorum, çünkü eskiden yaşasaydım asi davranışlarım ile dılşanabilirdim, ama bu devire de uydukça mutsuzluk peşimden beni takip ediyor, gölgemde görüyorum mutsuz suratımı sanki. Hani br önceki devirde olsaydım, daha mı güzel olurdu bilemiyorum.

Herşey elimizin altında, bir tıkla eve neleri getirebiliyoruz. Bir tıkla dünaynın diğer ucundaki arkadaşınla görüşebiliyorsun, bir tıkla bir çok arkadaş edinebiliyorsun, ama bir kelime ile de hayatını bitirebiliyorsun, sosyal medya böyle birşey.

Psikolojik sorunları olan insanlar arttı, intiharlar arttı, şimdi artık uzmanlar intiharlar üzerine yoğunlaşıyor, neden arttı nasıl azaltabilriz, intihardan önce nasıl o kişiye ulaşabiliriz, ne ile kendini gösterir gibi çalışmalar yapmaya başladılar. Herşeyi elde eden insanoğlu sanıyor ki bu kadar, farklı şeylerde arıyoruz çünkü mutluluğu, ben de buna dahilim tabi. Bambaşka ruhlarımız aslında ama göremiyoruz birbirimizi, uzağız, sadece bedenler var gülümseyen, ruhlar ağlıyor.

Nolacak acaba bu halimiz merak ediyorum ?

Sizce nolur?

 

 

 
Toplam blog
: 48
: 148
Kayıt tarihi
: 22.05.15
 
 

İstanbul Üniversitesi, Bankacı, Gezgin.   Bende yazınca rahatlıyorum ne yapayım. Beni de böyle yara..