Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Değişim, dönüşüm, tekamül yolu

Değişim, dönüşüm, tekamül yolu
 

Gelişim zamanla ve taş üstüne taş koyarak çabayla olur


Bir şeyi değiştirmek istiyorsan önce karar ver. Nasıl yapacağını belirle. Bu yola inan ve uygula. Major hata olmadıkça bir süre devam et ve ilerlemeni gör. Değişiklik ihtiyacı varsa ince ayar çekersin, ama önce uygula ver gör. %80 planla, %20 kervanı yolda düz. İşte bu kadar basit. Hayata izin ver. Evrenin ve Yüce Yaradan'ın hayatına akmasına izin ver. Kısmete izin ver.

Değişim için kilit nokta alışkanlık değişimi. Bunun için de ayna lazım, rıyazat lazım. Yeni alışkanlığı belirleyip ısrarla uygulamak lazım... Ta ki o senin alışkanlığın olana dek. Bir şeyi alışkanlık yapmak için ise günlük ritüeller şart. Ritüel demek aynı şeyi aynı şekilde tekrar tekrar yapmak demek. Ta ki o senin parçan olana. İçine işleyene dek. Nefes alır verir gibi yapana dek. Sen, çocukken belki bir yılda kazandığın bir şeyi şimdi değiştirmek istiyorsun. Bilim bunun için 10 bin saat uygulaman gerek diyor. O zaman hakkını ver.

Her gün uygulamak kolay değil. Herkesin harcı hiç değil. Neden? Çünkü irade ve disiplin istiyor bu iş. En büyük düşman olan nefsine karşı büyük cihadı yapmaktan bahsediyorum. Düşüp kalkmak ve yaralanmak var bu süreçte. Bedelini ödemeden ilerlemek yok. Kısa sürede uzun yol gittiğini sanan yanılır, zira barutu uzun vadede yetmez. Sun Tzu buna enerji ustalığı diyor o ünlü “Savaş Sanatı” adlı baş yapıtında. Yoksa enerjisi kesilir kalır insanın, çünkü bitirdiğini sandığı değişime henüz yeni başlamıştır, sadece Archimed gibi "Euraka!" demenin anlık ve sahte şevkiyle ortalıkta dolaşıyordur.

İrade ve disiplin için ise amacın net olmalı ve kalbin bu amaç için her an, her saniye tutuşmalı. O amaca giden yollar seni bir bakışıyla tutuşturan sevgilin gibi içini yakmalı, uykunu kaçırmalı. İşte o zaman düşse bile oyununa devam eden bir çocuk gibi engelleri aşk ile aşarsın. Ve o zaman bu yol zorlama ile yapılan bir mücadele olmaz, aşk ile katedilen bir mücahede olur.

İlerlemek istiyorsan hemen başla. İşe koyul. Şimdiden başka an yok.

Sevgiler,
Kenan

 

https://twitter.com/Naacel

https://www.facebook.com/public/Kenan-Kolday

http://naacel.blogspot.co.uk/

http://www.felsefetasi.org/author/kenan-kolday/

 

 

 
Toplam blog
: 245
: 1347
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Çocukluğumdan beri kendimden büyük bir şeyleri arayıp durdum. Ve 1999 yılında yaşadığım şoklar il..