Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '17

 
Kategori
Dünya
 

Değişim devam ediyor!

Değişim devam ediyor!
 

Değişim devam ediyor!


İnsanoğlu emekleme döneminde bu yüzden çok hata yapıyor. Dünyanın onu büyütebilmesi için daha vakti var, yeter ki insan öğrenmek istesin.

 

Dünya evrim değiştirmiyor belki ama bir süreçten geçtiği kesin. Ama bir çok şey içinde geç, kimsenin elinde sihirli değnek yok çünkü. Dolayısıyla bu değişime ayak uydurmak gerekiyor.

 

Bir karınca orman yangınını söndüremez bunu oda bilir ama yine de yuvasına ağzıyla su taşır. Karıncanın tarafı bellidir. İnsanlar ise her tarafta at oynatır.

 

Tarafı olmayanın sahneye geçmesi mümkün değildir. En büyük virüs milyarlarca yıldır evrim üstüne evrim geçirip bugünün insan şekline büründü. En son Irak ve Suriye'de yirmi milyona yakın insanı öldürdü. Afrika'da bir milyar insanı aç susuz bırakıp bütün madenlerini eritti. Çin'de üç milyar Asyalının çok düşük bir parayla iş güçlerini kullanıp, emeğini sömürdü. vs.

 

Yerküre kabuğunu milyonlarca yıl içinde belkide binlerce kez değiştirdi. Değişim devam ediyor. Bilim adamlarının insan yaşamı için sorun olarak yansıttığı çölleşme, buzulların erimesi, kuraklık, iklim değişiklikleri gibi değişimler doğal süreçler. Veriler, kanıtlar ve yaşananlar gösteriyor ki, hiçbir şey hayal ürünü değil dünya küresel çapta ısınıyor ve canlı türleri yok oluyor. 

 

Dünya bilinen 4.5 milyar yaşında ve bize ihtiyacı yok, bizim dünyaya ihtiyacımız var. İnsanlık yazılı tarihten itibaren 2017 yıl. Dünya kendini çok çabuk tedavi edebilir ama insanlar göremez, şu an sadece bize zaman tanıyor hatamızdan dönmemiz için. 

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..