Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Değişime uyum ve yaratıcılık

Değişime uyum ve yaratıcılık
 

Dünya değişiyor. Teknolojik ve bilimsel gelişimler bu değişimi hızlandırıyor. Oluşan bu durum günümüz profesyonel iş insanında var olması istenen iki yetkinliği önemli hale getiriyor. “Değişime Uyum” ve bunu kolaylaştırmak için “Yaratıcılık

Değişime uyum gösterebilmek için yaratıcı bakış açısının geliştirilmesi çok önemli. Yaratıcı bakış açısına sahip olan kişi sorunlar yerine potansiyeli, engeller yerine fırsatları, sınırlar yerine yenilikleri görebilir. Yaratıcılık, sürekli değişen dünyada başarılı olmamızı ve aslında sınırsız sayıdaki olasılıkları görmemizi sağlar.

Küçük bir çocukken yaşamı anlamlandırmak için hayaller kurardık, çok meraklıydık, engel ve sınır tanımazdık. Basit bir sopa, kendi maceralar dünyamızda bir at, bir uzay aracı, bir ışın kılıcı veya sihirli bir değnek olabilirdi. Annemizden kaçamak mutfakta yaptığımız enteresan karışımlı yiyecekler, merak edip içini açtığımız radyolar, kadranı fırlayan eski saatler biz büyüdükçe yerini bizden istenen ciddileşmeye bırakır, büyüklerimiz kendi kısıtlamalar kalıbına bizleri de sokmaya çalışır. Yeni şeyler deneyip keşfetmek yerini mevcut düzene uygun davranıp, gelecek planları üzerine düşünmeye bırakır. 

Artık ana hedefimiz bizden bekleneni vermektir. Tüm bu artan baskı ve yönlendirme merak duygumuzu ve yaratıcılığımızı baskılar. 

Güzel bir haber!

Beynimiz yaratıcı olmak için yaratılmıştır. Dolayısıyla yaratıcılığımızı ortaya koymak ve güçlendirmek o kadar zor değil.

Değişime uyum için kendimizi tanımamız ve içimizdeki yaratıcılığı ortaya çıkartmamız gerekli.

Bazı sorular size bu yolculukta yardımcı olacaktır.

Neden sorusu çok önemli !

Değişime neden uyum sağlamalısınız?

Size sağlayacağı faydalar nedir?

Değişime uyum göstermezseniz neler aynı şekilde devam eder?

Bu oluşacak durum sizi memnun eder mi?

Değişime uyumda halen zorlanıyorsanız, kendi kendinize cevaplandırın,

Neyi kabul etmekte zorlanıyorsunuz?

Bu durumla mücadele etmek için güçlü yanlarınızı bulun ve bu güçlü özelliklerinizin bu süreçte size nasıl yardımcı olacağını ortaya koyun.

Tabi en önemlisi; 

değişime uyum sürecinizi nasıl eğlenceli hale getirebilirsiniz?

Ve hedefinize ulaştığınızda

kendinizi nasıl ödüllendireceksiniz?

Tüm bu soruların cevaplarını yaratıcı bir bakış açısıyla yazın ve uygulamaya başlayın. 

Düşüncelerinizi değiştirdiğinizde eylemleriniz de değişecek ve siz değiştikçe insanların da değişeceğini fark edeceksiniz. 

Değişimde destek arıyor veya yaratıcılığınızı arttırmak istiyorsanız eğitimlerimize katılabilir, bireysel koçluk hizmeti alabilirsiniz.

Görüşmek dileğiyle, sevgilerimle.

Meral Dal

Kurucu, Eğitmen, Executive Coach

Gelişim Gezginleri Grup

www.gelisimgezginleri.com

 

 
Toplam blog
: 19
: 396
Kayıt tarihi
: 22.01.14
 
 

Eğitmen ve  Profesyonel Koçum. Gelişim Gezginleri Eğitim ve Danışmanlık kurucusu olarak bireylerin ..