Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '14

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Değiştiremiyeceğimiz şeyler için kendimizi kasmayalım mı?

Değiştiremiyeceğimiz şeyler için kendimizi kasmayalım mı?
 

Yazımın başlığını okuyanlar bendeki düşünce değişikliğine şaşıracaklar birden. Yazmaya başladığım günden bu yana mücadeleyi, vazgeçmemeyi, yılmamayı yazan ben ne oldu da birden değiştim.

Belki ilerleyen yaşım, belki bazı ufak sağlık sorunlarım, belki mücedele ettikçe bir milim bile ilerleyemememenin verdiği bıkkınlık  duygusu beni yıllar önce duyduğum ve ilk anda büyük tepki gösterdiğim bu fikri tekrar sorgulamaya itti.

Bundan yıllar önce pek  fazla bilgili ve tecrübeli olmayan bir genç hanımın bu sözünü duyduğumda büyük tepki göstermiştim.

O günden bu yana ne değişti de ben tekrar bu düşünceyi hatırlamaya ve sorgulamaya başladım.Hani bir tekne ile denizde saatlerce, günlerce kürek çekersiniz de karaya bir milim bile yaklaşamadığınızı  fark edersiniz. İşte ben son zamanlarda sık sık bu korkuya kapılıyorum.

68 Yıllık yaşamımda bana, düşüncelerime ters gelen bir çok olayla mücadele ettim. Ne hikmettir bilinmez bana ters gelen olaylar hep rasyonel düşünceye, kanunlara, kurallara da ters düşen olaylardı. Hani Platon'un bundan 2500 yıl önce söyledği gibi 'İyi insanların kanun içinde hep vardır 'fikrini doğrular gibi bana ters gelen herşeyi kanunlarda elimle koymuş gibi buldum. Ne yazık ki bana ters gelen ve kanunlarla, rasyonel düşünce ile desteklenen bu kurallar yakın ve uzak çevremde tam tersine işliyordu.

Çevremde tersine işleyen bu kuralları düzeltmek için çok mücadele ettim, hala savaşıyorum. Ama yukarda da bahsettiğim gibi bir milim bile ileleyemediğimi fark ettim. Bazen bir şeyler değişir gibi oluyor, sonra hop herşey eski halini alıyor.

Şimdi  ben ne yapmalıyım. Mücadeleden vazgeçip, herşeyi mevcu hali ile kabul edip mütevekkll başıma gelene katlanayım mı...

Eğer tarihte bir çok kişi bu şekilde düşünseydi ne büyük zaferler, ne büyük buluşlar olurdu. Gerçi benim bu yaştan sonra zafer kazanmaya veya buluş yapmaya niyetim yok,

İyisi mi ben gene mücadeleme devam edeyim.Zaten başka türlüsü de benim karekterime aykırı. O zaman ben ben olmam ki.

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..