Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

Dekorasyonda Mor renk dokunuşları

Dekorasyonda Mor renk dokunuşları
 

DEKORASYONDA MOR RENK DOKUNUŞLARI


Sevgili Milliyet dekorasyon okurları

Bu hafta sizlere dekorasyonda mor renk nasıl kullanılmalı, nelere dikkat edilmeli, bunlardan bahsetmek istiyorum. 

Mor soğuk renkler arasında en etkili olanlardan biridir. Yaşam alanlarımızın her yerinde rahatlıkla kullanabileceğimiz bir renktir. Fakat çok yoğun olarak kullanmaktan kaçınmak gerekir. Dengeli bir şekilde mekana uygulandığında , renk geçişlerine dikkat edildiğinde çok keyifli ve şık alanlar yaratmak mümkündür.

Açık tonları romantik, sakin alanlar yaratmak için kullanılırken, koyu tonları daha klasik ve ağırbaşlı bir etki yaratır. Mor renk psikolojik olarak depresif etkiler yaratabileceğinden çok yoğun kullanmaktan özellikle kaçınmak gerekir. Modern etkiler yaratmak için morun açık tonlarını beyaz, açık vizon, açık lila, açık gri

,hardal renkleriyle kombinlemek gerekirken, klasik etkiler için morun koyu tonlarını, koyu vizon, siyah, lame, dore, antrasit gibi renklerle kombinlemek gerekir.

Mor renk kullanırken aydınlatma şekline de dikkat etmek gerekir. Modern etkiler için aydınlık miktarını yüksek tutarken klasik etkilerde, daha lokal ve kademeli aydınlatmalar kullanmak önemlidir. Morun tonlarından olan liladan başlayarak ve mürdüme kadar uzanan tonları evinizde sıcak bir ortam oluşturmak istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Sadece kombinleyeceğiniz renk geçişlerine ve yoğunluğuna dikkat etmeniz yeterlidir.

Mobilyalarda yan ürünlerde mesela yan sehpalarda, orta sehpanızda, dresuarınızda bu rengi kullanabilirken, aydınlatma elamanlarından abajur, lambader yada aplik başlıklarında da mor rengini kullanarak şık mekanlar yaratabilirsiniz.

Özellikle bebek odalarında ve yatak odalarında çok yoğun kullanıldığı zaman uyku kalitesini bozarken aynı zamanda depresif etkilerle mutsuz olabilirsiniz.Bu yüzden mümkün mertebe giriş/ holler,ortak alanlar,salon,oturma odaları gibi alanlarda mor rengini kullanmanız daha uygun olacaktır.

Hepinize harika etkilerle süslenmiş bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle... İç Mimar Meral Akçay

http://www.fengshuiakademisi.com

https://twitter.com/Meral_Akcay

http://instagram.com/icmimar_meralakcay




 

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..