Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '15

 
Kategori
Sinema
 

Demir Atlı Gringo’nun çekimleri tamamlandı

Demir Atlı Gringo’nun çekimleri tamamlandı
 

Her film bir yolculuktur aslında, içe ya da dışa bir yolculuk. Son yıllarda sinemamızda az da olsa örneklerini gördüğümüz absürt komedi türündeki filmlere bir yenisi daha ekleniyor. “Demir Atlı Gringo”. Yönetmenliğini Hasan Karcı’nın yaptığı filmin çekimleri tamamlandı. Demir Atlı Gringo, aksiyon komedi türünde anlatılan bir intikam hikayesi. Çocukları öldürülen Şerif’in intikam yolculuğu.

Filmin çekimleri Çınarcık, Çatalca, Tuz Gölü, Beypazarı ve İspanya Almeria’da bulunan  Tabernas Platoları’nda yapıldı.

“İyiler kazanır, burada kötüleri sevmezler, hiç sevmezler."Mottosuyla yola çıkan film, izleyiciyi kahkahaya boğacak.

Daha önceki, “Barınak”,“İki Koca Adam”, “Bozkırda Bir Çiçek”, “Kızarmış Ekmek Demli çay”,… gibi  bağımsız sinemanın minimalist tarzda örneklerinden tanıdığımız ve 100’ e yakın filmin yönetmenliğini üstlenen ve pek çoğunun da senaryosunu yazan, yönetmen Hasan Karcı’nın farklı bir sinema dili olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Hasan Karcı, filmin İspanya’nın Almeira kentinde her yıl düzenlenen Western Film Festivali’ne katıldıktan sonra Fransa ve İtalya’da yapılacak film festivallerine de katılacağını söyledi.

Absürt komedinin aslında hayatın kendisi olduğunu söyleyen Hasan Karcı, bu komedi türünün olaylar karşısında eleştirdiği konuda yakaladığı hataların inceliğinden ve bu inceliğin başarılı olabilmesinin de ancak zeki insanlar tarafından yapılmasıyla mümkün olabileceğinden bahsetti. Bu mizah yaklaşımının hayatımıza yavaş yavaş dahil olmasıyla birlikte insanların hayata daha eleştirel bakabilme duyularının gelişeceğini bununla birlikte toplumsal gelişmenin de mümkün olacağını söyledi.

Absürt komediye pek çok insan sığ bir bakış açısıyla olağanüstü tepkiler verebilir ya da bu saçma sapan şeyler neden var diye eleştirel bir bakış getirebilir, önemli olan bu türün içindeki anlamı ve gizemi çözmeye çalışmaktır. Günümüzde yaşanan ve eleştirel bakmamız gereken pek çok olay bu filmde çarpıcı şekilde hicvedilerek aktarılmaktadır.  Örneğin paralel olan veya olmayan şerifler var. Meksikalı haydutların posta arabası soygununda çaldıkları paraların ayakkabı kutularının içersinden çıkması var…

Başrollerini Cengiz Güçlü ve Senem Ülker’in paylaştığı film çocukları öldürülen ve intikam yemini eden Demir Atlı Gringo’nun hikayesinde ünlü komedi oyuncusu Sinan Bengier’de kötü adam rolündeki müthiş performansıyla her rolün adamı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Erol Tezeren, Muhlis Asan, Güray Kip, Cenk Behram Su, Gökberk Demirci, John Hutchins, Tommy Joombes, Elif Güçkıran, Hülya Rızban, Zeliha Demirel, filmdeki diğer oyunculardan bazıları.

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..