Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Demokrasi treni nereye gidiyor?...

Demokrasi treni nereye gidiyor?...
 

İstanbul Fatih’te eşofmanı ve tişörtüyle belediye otobüsüne binmek isteyen Yağmur Yılmaz isimli kadını, çarşaflı olan bazı kadınların engelleyerek otobüse binmesine mani olduklarını, Yağmur Yılmaz’ın “Bu otobüse binmek herkesin hakkıdır” diyerek direnmesi üzerine kadınların “Eğer sen binersen biz günaha gireriz, bizi günaha sokuyorsun” diye yanıt verdikleri, bazı sarıklı ve cüppeli erkeklerin de sözlü tacizde bulunduklarını nedense hiç şaşırmadan okudum Milliyet Gazetesi’nde.

Geçen yıl da benzer bir olay yaşanmıştı; Yine İstanbul’da bir genç kız, şortla bindiği bir belediye otobüsünde saldırıya uğramıştı aynı zihniyetteki kişilerce.

Biz nereye gidiyoruz sahi? Sayın Başbakan ileri demokrasi getiriyordu hani? Kimse, kimsenin inançlarına ve kıyafetlerine karışmayacaktı hani? Hani mahalle baskısı da neymiş olur mu hiç öyle deniyordu? Pekala bu yaşanan rezaletler nedir böyle. Siz kimden alıyorsunuz bu gücü. Nasıl bindirmezsiniz başı açık diye bir bayanı otobüse. Şeriatla mı yönetilmeye başladık yoksa, haberimiz mi yok?

Bu gün gelinen noktanın tohumları uzun yıllar önceden atılmıştı, şimdi filiz veriyor, demokrasi aldatmacası altında vatandaşa neler yutturuluyor.

Yıllar önce 1998 yılında İstanbul’da bir belediye otobüsüne binmiştim. Üzerimde pantolon ve kısa kollu bir tişört vardı. Önden ikinci sıradaki boş koltuğa oturdum. Birkaç durak sonra otobüs kalabalıklaştı, herkes ayakta. Baktım ak saçlı, takkeli, 70 yaşlarında bir dede bindi otobüse. Ben de hemen ayağa kalktım ve “Buyrun, buraya oturun” dedim. Dede, “ Hayır, ben hemen ineceğim” dedi ve oturmadı. İki durak sonra benim arkamda oturan başı kapalı kadın ona yer verdi. Baktım dedemiz oturdu. Ben, ineceğim durağa yaklaşınca kalktım, dede hala oturuyor. Yanından geçerken “Dede, hani hemen inecektin, bak hala oturuyorsun” dedim. Hiç cevap vermedi.

Bende oluşan intiba şu oldu; benim başım açık olduğu için sanıyorum günaha gireceğini düşündü benim yerime oturursa ve o nedenle kabul etmedi. Kapalı bir kadının yerine oturunca günahtan kurtuldu dedecik.

Eh, daha önce pembe metrobüs hayali olanlar da vardı. Az kaldı galiba araçların da ayrışması.

İleri demokrasi trenine binenler biletlerine bir kez daha bakmalı. Acaba varış noktası demokrasi mi, yoksa şeriat mı diye?...12 Haziran 2012 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..