Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Deniz şehitleri Sarıboğa ve Özben, toprağa verildi

Deniz şehitleri Sarıboğa ve Özben, toprağa verildi
 

Beykoz, deniz şehitlerini toprağa verdi

Kurtarma operasyonu sırasında Şile açıklarında sürüklenerek, kayalıklara çarpan Kıyı Emniyeti-1 botunun mensupları bugün toprağa verildi

Şile açıklarında St. Kidds Nevis bandıralı geminin batması sonrasında harekete geçen Kıyı Emniyeti-1 adlı kurtarma botunun sürüklenerek, kayalıklara çarpması ve alabora olması neticesinde yaşamını yitiren kaptan Cemil Özben ve Turgay Sarıboğa, Beykoz'da ayrı ayrı düzenlenen cenaze merasimlerinin ardından toprağa verildiler.

Kalabalık sokaklara sığmadı

İki Kıyı Emniyeti mensubunun Türk bayrağına sarılı tabutları, gözyaşları içinde uğurlandı. Özben ve Sarıboğa’nın cenazelerine merhumların aileleri, yakınları ve dostları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Beykoz’daki siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdiler.

Kaptan Cemil Özben’in cenazesi

Kaptan Cemil Özben için Küçüksu Beykoz Hacı Zihni Gürler Camiii'nde öğlen namazını müteakiben cenaze töreni düzenlendi.

Gazi Yunus Mezarlığı’nda toprağa verildi

Cenaze namazının öncesinde Özben'in eşi Günay, oğlu Emre, ağabeyleri Hasan ve Hüseyin Özben taziyeleri kabul ettiler. Kaptan Özben’in naaşı Kandilli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Turgay Sarıboğa’nın cenazesi

Kıyı Emniyeti mensubu Turgay Sarıboğa’nın cenaze merasimi ise Ortaçeşme Merkez Camii’nde, ikindi namazını müteakiben gerçekleştirildi.

Sarıboğa’nın cenazesi de kaptan Özben’inki gibi oldukça kalabalıktı. Merhumun naaşı, Gazi Yunus Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Bakan Yardımcısı, basının sorularını yanıtladı

Ulusal basının da yakından takip ettiği cenaze merasimlerinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, kaza ile ilgi olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Baş, Kıyı Emniyeti-1 kurtarma botu mensuplarının operasyona zorlandıkları yönündeki iddialar ile ilgili olarak yöneltilen bir soruya şu yanıtı verdi: “  Böyle bir kurtarma operasyonunda karar tamamen kaptana aittir. Bütün değerlendirmeleri kaptan yapar ve karar verir. Hava şartları kötü olmasa dahi kaptan kendisini psikolojik olarak kötü hissediyor ise, denize açılmayabilir. Gerekli bütün araştırmayı yapacağız."

Bakan Binali Yıldırım çelenk gönderdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da cenaze törenlerine çelenk gönderdiği görüldü.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

fotogaleri için: www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..