Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '14

 
Kategori
Futbol
 

Derbinin Galibi Karşıyaka

Derbinin Galibi Karşıyaka
 

 

PTT 1. Ligdeki İzmir derbisinde gülen, Bucaspor’u 1-0 yenen Karşıyaka oldu.

Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, kaleyi Behram’a teslim ederken Loriya yedek soyundu. Aynı şekilde forvette de Kahe yedek beklerken formayı Can Erdem almıştı. Orta alanda da Mustafa Aşan’ın yerine Mehmet Ayaz şans buldu.

Özellikle ilk yarıda daha etkili olan taraf Bucaspor’du. Sarı- lacivertliler, kanatlardan Karşıyaka defansını çok rahat geçtiler ve iki defa defansın arkasına top geçirip kaleciyle karşı karşıya kalmayı başardılar. Aynı şeyi ikinci yarıda da bir defa başardılar. Ancak özellikle İskender bu pozisyonları değerlendiremedi.

Karşıyaka ise rakip alanda çoğalamadı. Orta alanda çok varlık gösteremedi.

İkinci yarıda da durum değişmedi ancak 60.dakikadaki penaltı maçın kaderini değiştirdi. Penaltı atışını kullanan Can Erdem, takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Bucaspor beraberlik için yüklenince Karşıyaka daha rahat pozisyonlara girmeye başladı ve son bölümde farkı açma şansı yakaladı. Ancak bunları değerlendiremedi.

Bucaspor takımı, geriye düştükten sonra oyunu çevirebilecek bir yapıya sahip değil. O nedenle sarı- lacivertlilerin kazanmaları için mutlaka öne geçmeleri lazım. Geriye düştükleri halde puan alamazlar. Bu maçta izlediğim Bucaspor, bende böyle bir izlenim bıraktı.

Maçın geneline baktığımızda iyi bir futbol oynanmadı. Bence mücadele de iyi değildi. Maç beraberliğe gebeydi. Zaten gol de penaltıdan geldi.

Karşıyaka bu galibiyetle ilerisi için umutlandı. Ancak genel anlamda takımlarımız iyi futbol oynamıyorlar. O nedenle de ileriye çok da olumlu bakamıyoruz. Gerek stat, gerek kadro, gerekse de ekonomik anlamda üstteki takımlarla İzmir takımları arasında çok büyük farklar var. Üstelik bu farklar kısa vadede de kapanacağa benzemiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..