Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '13

 
Kategori
Kozmetik
 

Dermokozmetik nedir?

Dermokozmetik nedir?
 

Dermokozmetik Cilt Bakımı


Dermokozmetik nedir? Hangi ürünler Dermokozmetiktir ?

Dermokozmetik ürünler ne işe yarar?

Dermokozmetik terimi genel olarak, cilt sağlığı için kullanılan, ancak hem formüllerin hazırlanma şekli, hem üretim teknikleri hem de yapılan klinik dermatolojik testlerin bilimsel özellikleri nedeni ile, klasik kozmetik ürünlerden ayrılan, ilaç gibi hazırlanan ama ilaç olmayan cilt bakım ürünleridir.

Dermokozmetik cilt bakım ürünleri, çoğunlukla eczanelerde satılır. Ancak bu eczanelerde satılan her cilt bakım ürününün dermokozmetik olduğu anlamına gelmez. Bazı ürünleri de eczane kozmetiği olarak tanımlamak gerekir.

Bir cilt bakım ürünün dermokozmetik sayılabilmesi için bazı özellikler taşıması gerekir. Basitçe :

Dermokozmetik ürünler aktif maddeler içerirler. Salisilik glikolik asit, kojik asit, Alfa Hidroksi asitler gibi dermatolojik alanda kullanılan asidik aktif maddeler yanında, arbutin, niacinamid, e, a, c, vitaminlerinin değişik formları, niacinamid, Sodyum Hyaluronat, pantenol gibi maddeler de içerirler. Bunların yanında bitkisel ekstereler de bulunabilir. En çok kullanılan bitkisel ekstreler passiflora, melissa, papatya ekstresi, turmeric (hint safranı), lavanta, Argan, Shea avakado yağları, buğday ve yulaf özleri gibi maddelerdir.

Dermokozmetik ürünler, bir cilt probleminin çözümü, önlenmesi , iyileştirilmesi için, ya doğrudan ya da medikal ilaç tedavisinin beraberinde kullanılırlar. Çoğu zaman dermatoloji uzmanlarınca reçete edilen ürünlerdir. Bu ürünler kendi başlarına kullanılabildiği gibi, tıbbi tedavinin etkinliğini arttırmak ya da tedavi esnasında oluşabilen hassasiyet, cilt kuruluğu gibi yan etkileri hafifletmek için tercih edilebilirler. Dermokozmetik ürünler, nemlendirme, hassasiyeti giderme, cilt lekelerini giderme, yaşlılık belirtilerini önlemek ve gidermek, cilt temizliği, atopikseboreik dermatit ve sedef gibi problemlerin çözümüne yardımcı olmak, Vitiligo, Gül hastalığı gibi durumlarda rahatlatıcı etki sağlamak gibi amaçlar için kullanılır. Saç ve vücut sağlığı için de farklı özelliklerde dermokozmetik ürünler mevcuttur.

Dermokozmetikler yoğun etken madde içerdikleri için etkileri kadar yan etkileri de olabilir. Bu nedenle profesyonel öneri almadan dermokozmetik ürün kullanılması , istenilmeyen yan etkilerin ortaya çıkmasına yol açabilir. Cilt tipinize ve cilt problemlerinize uygun ürün seçilmesi bu açıdan çok önemlidir.

Dermokozmetik ürünler modern teknikler ile ve ilaç titizliği ile üretilir. Formüllerin hazırlanması, üretim ve kalite kontrol teknikleri açısından ilaç üretim titizliğinde yöntemler izlenir. Bir dermokozmetik ürün kullanıma sunulmadan önce mutlak suretle farklı cilt tiplerinde test edilir. Etkinliği, yan etkileri ve uzun süreli kullanımda ortaya çıkabilecek sorunlar ile ilgili klinik ,dermatolojik testlerden geçirilirler.

Dermokozmetik ürünler stabilite testlerinden de geçirilir. Raf ömrü ve kapağı açıldıktan sonraki güvenli kullanım süresi belirtilir. Bazı markalar üretildikleri ülkelerin yönetmeliklerine uyarak, üretim tarihi belirtmeyebilirler. Ancak kağaı açılıp kullanılmaya başlandıktan sonra kaç ay süre ile güvenli şekilde kullanılabilecekleri açılmış kapak ve altında yazan rakam sembolü ile gösterilir.


Detaylı bilgi için  blogumu takip ediniz :  http://www.interneteczanesi.net

 

 

  

 
Toplam blog
: 8
: 3082
Kayıt tarihi
: 28.11.12
 
 

Üsküdar İstanbul Doğumluyum.  Serbest eczacılık yapıyorum. Klinik eczacılık, dermokozmetik, makya..