Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

Dershaneler nasıl kapatılır?

Dershaneler nasıl kapatılır?
 

İndirilen tabela


Özel dershaneler, üniversiteye hazırlık amacı ile açılmış, yetersiz kontenjanların özendirdiği ve rant paylaşmaktan başka yararı olmayan yasal kuruluşlardır. Taraflar, çözümün dershaneleri çoğaltmakta değil, okullaşmayı hızlandırmakta olduğunu düşünmeden yanlış yollarına devam ettiler.

Yaklaşık beş yıldır, defalarca bu konuyu gündeme getirmeme rağmen ilgilenen olmamıştı. Sayın Başbakanın "dershaneler kaldırılacak" şeklindeki açıklamalarına çok sevinmiştim. Amacım, her yıl velilerin ceplerinden çıkan büyük servetlerin boşa harcanmasını durdurabilmekti.

Siyasi gelişmeler, dershane kapatmanın, bir eğitim hizmetinden çok, kurumsal hesaplaşmaya dayalı olduğunu hissettirse de ; Ben, dershanelerin kaldırılıp, özel okullara dönüştürülmesinden, hatta bir eğitim seferberliği başlatılarak Milli Eğitime kazandırılmasından yanayım.

Şöyle veya böyle, dershaneler gidici gibi... Ama, yaklaşık  otuz yıldır siyasi şemsiye altında  yasalara göre çalışmış bu kurumları kovarcasına göndermek hoş değil. Hiç tanımam, ama kim olurlarsa olsunlar, Balıkesir örneği gibi kapatma olmamalı. Peki, ne yapmalı? Çok basit.

DERSHANELER NASIL KAPATILIR?

Dershaneleri kapatmak için, bunca iş makinelerini sokağa salmanın, görevlilerin hayatlarını tehlikeye atmanın hiç gereği yok. Eğitimciler çok iyi bileceklerdir ki; soru sistemini değiştirdiğinizde dershaneler kendiliğinden devre dışı kalacaklardır. Örneğin:

"  SINAVLARDA , (DERS KİTAPLARINA DAYALI OLMAYAN)  GENEL KÜLTÜR GENEL YETENEK  VE ZEKA TESTLERİ UYGULANACAKTIR" Dediğinizde, dershaneniz size yaralı olamadığını görecek ve tabelasını kendisi indirecektir.

 

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..