Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
967
 

Deve Kıymalı Loğaz Tarifi (Şanlıurfa)

Deve Kıymalı Loğaz Tarifi (Şanlıurfa)
 

Deve Kıymalı Loğaz Tarifi (Şanlıurfa)


MALZEMELER
•Yarım kg pancar
•1 adet iri kuru soğan
•250 gr deve kıyması ( yağsız )
•100 gr loğaz
•1 çorba kaşığı domates salçası
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•2 çorba kaşığı tereyağı
•Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
•Şanlıurfa ilimize ait olan deve kıymalı loğaz yemeğimizi hazırlamaya ilk olarak yarım kg pancarları bol suda iyice yıkayarak başlayalım.
•Daha sonra yıkanmış pancarları bir tencereye alarak üzerini bir parmak aşacak kadar su ilave ederek 5-6 dakika kadar haşlayalım.
•Ardından haşlanan pancarların haşlama suyunu süzdürerek yemeklik doğrayalım.
•Bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alarak eritelim üzerine 250 gr deve kıymasını ekleyerek kıymalar suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
•Üzerine 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde yemeklik doğrayarak kavrulan kıymaların üzerine ilave edip pembeleştirerek kavuralım.
•Ardından üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçasını ilave ederek karıştıralım.
•Bir gece önceden ıslatılmış 100 gr loğazların ıslama suyunu süzdürerek kavrulmakta olan kıymalı, soğanlı harcımızın içine ilave edip bir iki kez çevirerek üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave ederek loğazlar yumuşayıp pişene kadar kaynatalım.
•Pişen loğazların üzerine haşlanarak doğranmış pancarları ekleyip tuzunu ayarlayarak 5-6 dakika kadar kaynatıp yemeğimizi ocaktan alarak servise sunalım.

 

http://www.superanne.org/deve-kiymali-logaz-tarifi-sanliurfa/

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 1025
Toplam yorum
: 39
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 767
Kayıt tarihi
: 24.06.13
 
 

50 yaşında, en büyüğü 33 yaşında üç çocuk annesi, yemek yapmayı çok seven ve başkalarına da yemek..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster