Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Devlet hizmetleri standarttır; daha iyisi, en iyisi yoktur

Devlet hizmetleri standarttır; daha iyisi, en iyisi yoktur
 

İnsanlarımız standardın anlamını bilmiyorlar, iyi bir şey sanıyorlar; haklı yanları kötü bir şey olmadığı. Standart ölçülmüş biçilmiş bundan aşağı bundan yukarı olmaz demek. Yani standartta kalite beklemek hayal.

Zaten standardizasyon devlet yapısına uygun. Sosyal düzenin savunucuları devlete bayılırlar. Çünkü onlara göre devletin en azından ama herkese bir tas çorba vermesi önemlidir. “Kimse aç ve açıkta kalmasın” sloganlarıdır. İşte böyle bir tas çorba amaçlı güdük vizyonlar fakirliğin sebebidir. Bir dilim kuru ekmek için yaşarsan bir dilim kuru ekmeğin olur. Bana göre pasta yemeyecekse ekmek de bulamasın.

“Hizmet” kelimesinde bile sorun var, güçsüze bakılır krala hizmet edilir; biz ne güçsüzüz ne de kral. Devletin lokantasında ıstakoz yediniz mi hiç; samimi olalım şimdi taşlı bulgur pilavı! Bütün yazılarımızda bu devlet anlayışını yıkmaya çalışıyoruz. Bir yandan herkese iş aş pankartlı sosyal düzenciler, diğer yandan deveyi amuduyla götürüp bir lokma ekmek edebiyatı yapan mübarek(!)ler devlet denilen gereksiz yapının devamını sağlıyorlar.

Devlette karnınız tok sırtınız pektir ama hiçbir şey istediğiniz gibi değildir. Bulgur-makarna eleştirisi yapanlar kendileri iktidara gelse halkın yiyeceği yine bulgur makarna; çünkü sosyal düzen daha fazlasını veremez. Gökdelenleri ben de eleştiririm ama gecekonduya göre haksızlık var diye; bunlar gökdelen hiç olmasın isterler, zenginliğe düşman olunur mu ya! AKP gitsin ama diğerleri de gelmesin!

Fakirler yaşamayı bile bilmezler; Allah da ona göre veriyor zaten, çoğunun adı Rıza; ne versen razı oldukları için, çocuğumun adını “Açgöz” koyacağım, her şeyi istesin! Bıktık bu dilenci zadelerden ya! Benim çorbayla karnım doymaz arkadaşım, kebap yerim iki saat fazla çalışırım!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..