Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

Devletin Olduğu Yerde Mafya da Nedir?

Devletin Olduğu Yerde Mafya da Nedir?
 

Mafyanın kaynağı nedir? Mafya devletin fiili olarak olmadığı, hukukun çalışmadığı veya çalışmadığı, hukuka inanç olmadığı, mahkemelerin ve devletin devlet vasfını yitirdiği durumlarda ortaya çıkan oluşumlardır. Devlet mekanizmasındaki arızalar; insanları geleceklerinden umutsuzluğa kapıldıkları durumlarda umutsuzların yeni umutlar araması; en basitinden alacağını tahsil etmek için mahkemeden umudunu kesenlerin koştuğu bir nevi tahsilâtçı oluveriyor. Hatta bazen bu tahsilâtçı (çek-senet işi yapan) kişiler internetten dahi kartvizit dağıtabiliyorlar.

Güçlü bir ülkede mafyanın yaşama şansı bulması imkânsız olduğu gibi kimsenin mafyanın kapısını aşındırması, mafyaya meyletmesi de beklenemez. Mafya bir ülkede bazı sıkıntıların olduğunun en bariz göstergesidir. Ancak dünyada hala en modern ülkelerde bile mafya halen işbaşındadır. Mafya güçlü ülkelerde, güçlülerin pis işlerini yapan yer altı örgütleri şeklinde ortaya çıkarken, hukuk dışında kalınması gereken durumlarda nadiren ortaya çıkabilirken, ya da haber olmazken küçük, sıradan ülkelerde her daim adından söz ettirir. Mafya ezebileceğinden haraç toplarken,  ezileceğinin ayakları altında dolaşmaz. Zenginden alıp fakire veren eski zamanların Robin Hood,  Köroğlu gibilerini bulmak imkânsız olsa da sıradan insanlara da çok fazla zulmetmezler. Hatta sıradan insanları çalıştırırken son derece cömert dahi olabilirler.

Herkes bilir, bilmiyormuş gibi yapar ama neredeyse her şehir hatta kasabada bu tür işlerde aracılık yapanlar vardır. Kimileri varlığını bilir, bilmiyormuş gibi yapar. Bir şehirde yasal olmayan ne kadar çok iş varsa bunların tamamı birilerince korkusuzca yapılır.  Bir avuç insan bir şehre kan kusturur. Otoparktan başlar, arsa işlerine kadar her şeyi hemen her şeyi kontrol altına alabilmek için organize olmuş birkaç adam. İşin kötü tarafı bunu hemen herkes bilir. Suçluların kardeşliği masumların kardeşliğinden çok daha güçlü olduğu bilinen en kesin gerçektir. Suç ve kötü niyet sahiplerini güçlü yapan, masumların korkaklığı mı veya masumların gerçekte masumların masum olmadıkları olabilir mi? Gerçi kendisine devlet süsü veren koskocaman devletler varken küçük, küçücük bir kaç adamdan bahsetmek ne derece doğru ki?

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..