Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Devletler ve -Mişler

Devletler ve -Mişler
 

Devlet aynı çıkar guruplarının kurduğu birliktir. Sayının önemi vardır, coğrafyanın önemi vardır, birçok şeyin önemi vardır.

En önemli şeylerden birisi bir başkasının eliyle doğurtulan bir devlet, ciddi bir tecrübesi olmayan bir yapı uzun süre sağlıklı yaşayamaz.

Dünyada neler olduğu, dünya gündemini doğru okuyabilmek üzere özel olarak ilgi alanına sahip birisi ile dünyadan haberi olmayan birisi arasında elbette fark vardır. Geçmişte de, gelecekte de herkes, mutlaka ilgi ve alakalarına göre yeteneklerine göre iş yapmaya yönelmek zorundadır. Zamanla umarım insanlar; bir gün insanların birbirlerinin aralarında hiçbir fark olmadığını anlayacaklardır diye umuyorum. Bu boş bir hayal; Türkiye’de dahi hemen kendi akrabasında bile sorunun olmadığı mümkün değilken, mutlaka her ailede, yok öyle dediydi, ben böyle dediydim, az yedim çok yedim kavgası dahi varken insanların en azından sıradan insanların gerçekte dünyada barış içinde yaşamanın tek çözüm olacağına inandıkların geleceği günün asla gelmeyeceğini düşünsem de umuyorum ki bir gün boş işler uğruna çok şeyleri feda ettiklerini anlayacaklardır. Ama bu asla olmayacak!

Gerçi onca borcuna rağmen ABD dahi 2008 yılında ekonomik krizde millet varını yoğunu kaybederken, halk yerine dört, beş bankayı desteklemek suretiyle devletin gerçekte kim için var olduğunu göstermesi açısından anlayana mükemmel ve ders niteliğinde bir örnekti. Belki de gerçek manada tüm dünyada devlet yok birkaç “dev” var, şirket var. Tüm dünyanın kanını emenler gerçek bir devleti yok etmek için ellerinden geleni yapar ve onu bir saniye bile yaşatmazlar. Çünkü gerçek bir devlet sadece kurucu halkın çıkarları için vardır. O zaman hazır av bekleyen, şirketlerin, uluslar arası güçlerin bu işten ne çıkarı olabilir?  Daha fazla ticaret için mi? Kar için mi? Zarar için mi büyükler küçükleri destekler? (1)

Kendi aksakallılarına kendi bilim adamı kendi işini kendi göremeyen bir yapı uzun süre –miş olur ama –miş, -muş olur da kuş olmaz. Olsa o kadar sanayisine rağmen Almanya, hatta Japonya olurdu!  Çiftlikte domuzlara bakan çiftlik sahibinin en masum amacı onu pirzola yapıp afiyetle yemek içindir. Başka neden aramayın! Küçükler ayrışır, çünkü rakiptir. Büyükler birleşir çünkü ortaktır.

(1) http://blog.milliyet.com.tr/kim-kime-borclu-ve-kim-alacakli-/Blog/?BlogNo=570029

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..