Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '15

 
Kategori
İnançlar
 

Din nakildir.

Din nakildir.
 

Dinde esas olan nakildir.


Değerli okuyucular;

Günümüzde, bilgi paylaşımı oldukça hızlı olmakla beraber, birçok kitleyi etkisi altına alabilmektedir. Herşey zıddı ile vardır. Siyah- Beyaz, iyi- kötü, doğru- yanlış gibi. Şüphesiz bilgininde doğrusu olduğu gibi yanlışı da olma söz konusudur.

Toplumumuzun çoğunluğu, devlet adamlarından siyasilere kadar, bilginin doğrulunu veya yanlışlığını idrak etmeden, peşinden gider, araştırma ihtiyacı dahi hissetmez. Hele ki, başında, '' Avrupa'da araştırıldı. İşte Jhon ...  bilmem kim demiş. Veya, falanca filmde izlemiştim, bu iş böyledir. Veya, falanca yönetmen böyle söylüyor... gibi. Tam bir copy- paste felaketi. Çok seviyoruz bu işi. Çünkü kolayı çok seviyoruz. Facebook'ta paylaşımlar bile, aynı tarzda. Neredeyse her sözü Mevlana Hazretleri ne dayandıracaklar. Prim yapacak ya ! Veya, her yazıda, söylemediği halde, Mevlana Hz. söylemiştir demeleri yok mu? İnanın çok üzülüyorum.

Neden herkes Matematik hakkında konuşmaz. Abel Teoremi, Arrow' un İmkansızlık Teoremi, eşitsizlikler veya Fizikte, Kirchoff Kanunları, Ohm Kanunu veya bir Kuantum. Geçelim Biyoloji ye , DNA- RNA Sarmalı, Genetik gibi. Veya diğer bilim dallarında. İşte, aynı mesele maalesef yüce dinimize '' İSLAM' a '' geldiğinde, süreç başka. Herkes fetva makamı. İşin ehli olanda konuşuyor, olmayan da.

İtikatta, Muamelatta bir yanlışlığı düzelteyim diyorsunuz, sıkıntı yine aynı. Ben falanca TV' de, falanca hocadan duydum, hayır o böyledir, deyiveriyorlar. Amelde mezheb imamın kimdir? dendiğinde, hemen İmamı Azam diyor. Peki, niye ona göre amel etmiyorsun diye sorduğunuzda, cevap yine aynı, falanca hoca, falanca kişi. O zaman senin mezheb imamın '' O '' falanca kişi olmuş, haberin yok. Sevgili okuyucu,  '' O '' falanca hoca dediğiniz, veya cemaat lideri, veya köyde imam, veyahut da, dini bilgisi sizden fazla olan zannetiğiniz kişi, zat, '' O '' dinin sahibi değildir.  '' O '' da senin benim gibi MÜKELLEF tir.

Arkadaşlarım, soruyorlar? Neden bu kadar, nakil meselesine vurgu yapıyorsun diye. El-Cevap; deli bir değil, iki değil ki. Bir tane olsa, oturur konuşur, doğruyu bulursunuz. Doğruyu buldunuz mu, TEVBE eder, yanlışı bırakırsınız. Amma velakin deli çok olunca, hangi birisiyle başedeceksiniz. Susmakta olmuyor. Bu saatten sonra, terorist olacak halimiz yok. Düzeltebiliyorsak elimizle, konferanslar vererek, yazarak, kitap hediye ederek, anlatarak yapmaya çalışıyoruz. Baktık ki, karşımızda beyni yıkanmış, Mehdiyyet Davasında koşan mı ararsın? Cemaat lideriyim diye, yapılmadık sapıklık mı ararsın? Ne ararsan var. Veyahut en tehlikelisi, bu işin ilmini öğrenmemiş, 3- 5 kitap okumuş, başlıyor, ahkam- a ve fetvaya, sofilikten giriyor, biraz fen, biraz edebiyat, acemden hinduizmden çıkıyor... Ya, Allah aşkına. Faydasız bilgiden, ilimden Allaha Telaya sığınmadı mı Peygamber? Bizde bunları kalbimiz ile red eddiyoruz.

Sorsan, namazın vacibini, sünnetini, müstehaplarını hak getire. Edeplerini hiç konuşmayalım.  Ama tavuktan kurban- ı çıkarıyor. Bir de bunlar ilahıyatçı...

Dinimiz İslam, nakil dinidir. Dinde bana göre, sana göre olmaz. Ashabı-ı Kiramdan, Tabeine, Tabeinden Tebe- i Tabeine ve oradan Ehl-i Sünnet alimlerinden nasıl geldiyse öyle yaşarsın.( Akait ve muamelatta...) Giyim kuşamda demiyorum. Şimdi insanlar, Sünnet-i Zevaid ile Sünnet-i Hüdayı dahi ayırt edemiyorlar. İnandığın gibi yaşamaz isen, yaşadığın gibi inanırsın. Hz. Ömer radyallahuan'ın sözüdür. Dinimiz yorum dini değildir. Mealcilik, Kelamcılık, Sahte Tasavvufçulukla dini anlamaya çalışıyorlar. Hele birde, son zamanlarda, ILIMLI İSLAM demeleri yok mu? adamı kahrediyor. Edille i Şeriyye den kimsenin haberi yok. Efali mükellefine hiç girmeyelim. Çıkmış sadece Kuran var, diyor. Amenna ve saddakna. İtirazımız yok. Bazıları Hadis diyor. Bazıları, sadece histir diyor. Diyen diyene. Sen bilir misin, o mukaddes kitabı anlamak için, tam 80 adet ilim bilmen lazım. Bu ilimleri sorsanız, en ünlüsü dahil olmak üzere 40'ını sayamaz. Ama iş fetvaya geldi mi, iş başka. Ayetleri, tecvidsiz, birazda araya kelamcılığı koyar, süslü süslü anlatır. Niye, aklına iman etmiştir. Onun putu aklı olmuştur. Veya gözlerine iman etmiştir. Çünkü gördüğüne inanır. Görmediğim şeye inanmam der.

Bir başkasına bakarsın, TV programına çıkar, İslam' dan önce herşeyi yalamış yutmuş. Fen, Edebiyat, Felsefe, Teoloji, v.s. Başlar İslam' ı anlatmaya. Namaz, hak getire. Zekat, eee kredi borcu var ! Hani, kredi haramdı. Faizle iş yapıyorsun. Ticaret helaldir, Faiz haramdır. Başlar Tasavvuf konuşmaya. Yaşamadığını, neden konuşuyorsun?  Niye taklitçilik yapıyorsun. Sen, yaşadığını anlat. Haller' inden bahset. O da yok. Geliyor, '' ben peygamberi gördüm diyor '', anlat diyorsunuz, başlıyor Şemail- i Şerif kitaplarından yarım yarım okumaya. Alakası yok. Olmuş şeytanın maskarası haberi yok. Geliyor, efendim ben Beytullah' a gittim diyor. Kimi, gördün diyorsunuz? Kimseyi. Ya hani Kabe-i muazzamayı, her an için peygamberler tavaf ediyordu. Yok. Değerli okuyucular. Gönül aynamızı silelim. Onun bunun peşinden koşmayalım. Günümüzde adam parasını, altınını bile değer verdiği için bankaya saklıyor. Sen nasıl olur da ebedi saadet getirecek olan İMAN ını, başkasına teslim edersin? Nasıl olur da Fırka- i Naciye den ayrılırsın. O senden, bu benden diye ayırıyorsun. Oculuk buculuk yapıyorsun. Zatların bazısına küfür ediyorsun. Dinimizde, İslam' da, hoca-talebe ilişkisi haktır ama sahteleri değil. ( Hadi öğretmeni çıkaralım, veya okula yeni başlayana atalım matematik kitabını başlasın deneylere olur mu? ) Peygamber Dini, Ashabı Kirama, oradan Tabeine, oradan tebe- i tabeine ...diye gelmiştir ). Kimya hakkında bilgi sahibi olursanız, onuda sahte mi değil mi anlarsınız. Neden kimya, onu bir başka yazıda konuşuruz. Şimdi, biraz hrisytiyanlıktan, biraz yahudilikten, biraz da bilmem neden oldu mu, ona uydurulmuş din denir. Hak geldi, Batıl zail oldu diyor, Kuran'ı Kerim. Eskilerin hepsi yürürlülükten kaldırıldı. '' İnned dine İndallahi İSLAM ''  '' Allah katında tek din İslam' dır '' demedi mi yaradan?

Allah Teala, gönül aynamızı silen, haddini her daim bilen, mahşerde el ağlarken yüzü gülen kullarından eylesin !

Sevgilerimle,

Ercan Hatipoğlu

 

 
Toplam blog
: 19
: 385
Kayıt tarihi
: 04.05.15
 
 

Elektronik Mühendisi, İşletme ve İlahiyat  bölümlerini okudum. Uzun zamandan beri, Türkçe Dili, T..