Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Dini Mülahazalar

Dini Mülahazalar
 

teknolojikulis.com


Bazı din adamları insanları öte dünyadaki hayatlarına hazırlayacaklarına, bu dünyadaki bütün davranışlarına da burunlarını sokup; dünyayı fitil fitil burunlarından getirmekte bire birler. Neymiş, Müslümanlık yalnız ahreti değil, dünyayı da nizama koyarmış. Ve bunun için de çeşitli ülkelerde din adına devlet işlerine karışıp, bütün nizamı kendi anladıkları şerait kurallarına göre düzenlemek istiyorlar. 
 
Bazıları öylesine kurallar ortaya koyuyor ki, hayret diyorsun, biz bunu şimdiye kadar niye duymadık, işitmedik, hayret ki hayret..!
 
Hürriyet, İsrail kaynaklı Şalom gibi medya organlarında yayılan tuhaf habere göre güya Suudi Arabistan Büyük Müftüsü Abdülaziz el eş-Şeyh’in yayınladığı ileri sürülen fetvada “Bir erkek şiddetli açlık çekiyorsa karısını veya karısının vücudunun çeşitli parçalarını yiyebilir” denilmiş. Daha sonra yalanlanan bu haber dünya kamuoyunda epey yankı uyandırdı. 
 
Gerçi bu haberin kaynakları Suudi ve İran mehazları arasında durmadan “Biz doğru söylüyoruz, onlar yalan söylüyor..!” diyerek tartışılırken. Daha başka haberler ortalığa salınıyor.
 
“Kalabalık bir izleyici kitlesine konuşan ve müritlerine evliliğe ilişkin öğütler veren İranlı din adamı Ayetullah Hüseyin Dehnavi, “Karınızla cinsel ilişkiye girerken başka bir kadını düşünmeniz günah değil. Ama eğer hamile kalırsa, doğacak çocuğunuz eşcinsel olur” demiş. Dehnavi ayrıca türbanını düzgün takmayan kadınların bazı erkekleri eşcinselliğe sevk ettiğini öne sürmüştü. Dehnavi devamla, Kadınların kocaları her istediğinde cinsel ilişkiye hazır olması gerektiğini savunan Dehnavi, iyi eğitimli ve ekonomik bağımsızlığını elde etmiş kadınların erkeklerin otoritesini sarstığını söylemişti.” (milliyet.com.tr/17.4.15)
 
Şimdi bir de gazetelerde yer alan diğer haberlere bir  bakalım:
 
“Hastanelerde din adamı projesi başladı. Diyarbakır'da, durumu ağır hastalara tedavi gördükleri hastanede din görevlilerince 3 dilde manevi destek hizmeti sunuluyor.”
 
Artık bu hizmete her halde son hizmet adı verilebilir. Güle güle göndermek için, Hıristiyanlar nasıl son anda Papaz çağırıyorlarsa; biz de de artık Hoca’yı el altında bulunduruyoruz. Güzel. “Hazır hizmet.”  Aramaya hiç lüzum yok. Buna : “Öteki dünya hizmetleri” adı da verilebilir.”
 
“ Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kadınların erkeklere namaz kıldırmasının caiz olmadığını açıkladı.” (26.Mart.2005)
 
Hani erkek ve kız çocukları bir arada okuyup imam-hatip olacaklardı..? Okulda bir arada olurken iyi de; niye camide bir arada olumuyor; daha doğrusu, açıkcası, kadınlardan “İmam” olmuyor demek ki… Camileri erkekler dolduruyor. Kadınlar orada görev yapamazlarsa, peki nerede kadın camileri bulup orada namaz kıldıracaklar. Tabii, fiiliyatta kıldıramıyacaklar. Belki evlerde… İşte ayrımcılık. Peki, erkek camilerinde niye kıldıramıyorlar. Hoca hanımefendi , eğilirken ya kı..ı gözükürse… Yandı gitti keten helva. .! Olmaz, Vallahi olmaz. Demek ki namaz kılarken bile nereye bakıyoruz. Hayret valla.
 
Gazetelerde yer alan bir başka haber:
 
“Kadına yönelik şiddete karşı 100 bin imam eğitilecek”
 
Peki, imamlar kimi eğitecek. Erkekleri mi, kadınları mı? Malum, Nisa Ayeti, 34.Suresi ne diyor?
 
“…İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın…”
 
Belki de imamlar gerektiğinde kadınları nasıl döveceklerine, nasıl vuracaklarına dair uygulamalı gösteri de bulunacaklar. Bu eğitimin içeriğini bilmiyoruz.  Eğer kadınları eğiteceklerse (belki de bunu kadın imamlar yapacaklardır..) dayak yedikleri anda nasıl davranmaları hakkında eşlere, ek bilgiler veya kişisel deneyimlerden çıkan bilgileri sunacaklardır…
 
Din, dünya, ahiret işlerimiz böyle.. Bazen “Yemeli..” bazen “Vurmalı..” geçip gidiyor. Ne demiş büyüğümüz :  “Biz bize benzeriz…” Din eğitimimiz de doğal olarak, bize özgü olacaktır. Biz papazlar gibi olamayız.
 
Bu konularda hiçbir bilgi eleştiri götürmez. Kesinlikle kınama götürmez. Biz neysek oyuz. Bizim dinimiz de; eğitimimiz de böyle gidecektir. Gidebileceği yere kadar.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..