Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dinimizi ve Ailemizi Koruyun!

Bir toplumu ayakta tutmak için önce o toplumun dini-ahlaki değerlerini ve ailesini koruyacaksınız..Eğer bunu yapamazsanız, din de ayağa düşer aile de...

Her kafası esen dini hükümler verir; her bozguncu ailenizin temel değerlerine saldırır...Siz de aval aval seyredersiniz!

Daha önce de defalarca yazdım: Türkiye'deki iki kurum yapması gerekeni hakkıyla yapmıyor...Belki başka kurumlar da böyle ama onların beceriksizliği o kadar önemli değil...

Yani, TZDK işini yapmazsa ülke tarımı zarar görebilir ya da Tapu Kadastro iyi çalışmazsa mülküyet sorunları çıkabilir...Bunlar bir şekilde düzeltilir!

Ama eğer, dini değerleriniz tahrip yada tahrif ediliyorsa bunun telafisi çok zordur...Tahrif edilmiş, saptırılmış din anlayışı sonunda karşınıza bir "cemaat"i terör örgütü olarak çıkarabilir.

Eğer, ailenizi koruyamıyor, her türlü saldırıya açık hale getiriyorsanız, bunun bedeli çocuklarınızın size düşman olması olur ki bundan daha büyük bela yoktur.

Dini değerleri ve aileyi koruyacak kurumlar var...DİB, Dini hayatın, İslamın özüne uygun yaşanması için çalışmakla görevli; aile için de Bakanlık var ama galiba sadece "bakmak"la yetiniyorlar!!

Saldırılar, özellikle Televizyon kanalları üzerinden geliyor ama saldırılara ses çıkaran yok...RTÜK diye bir kurum var, bu kurum güya radyo ve televizyonları denetliyor..

Gerek DİB, gerek RTÜK neyi nasıl denetliyor şaşıyorum...

Memlekette bir "din pazarı" kurulmuş, herkes kendini satmaya çalışıyor, öte yandan televizyon dizileri bütün gece ailemize saldırıyor.

Sürekli çatışan aile bireyleri...Anneye düşman kız; babaya düşman oğul...Çok kötü babalar, çok kötü anneler...

Çocuklar sürekli ana babaya karşı dolduruluyor...Aylaklılğın, ahlaksızlığın yergisi yok, anneliğin babalığın yergisi var!!

Tv kanallarından birinde Amca Çocukları mı Kardeş Çocukları mı bir dizi oynuyor...Bunları "eş durumundan" seyretmek zorunda kalıyorum...Seyredince de bu abeslikleri görüyorum.

Filmin baş kahramı kızı, babası iki yıl kömürlükte bağlı tutmuş...Anne bilmem ne yapmış...Bağırmalar çağırmalar, sürekli gerilim, sürekli çatışma!!

Elbette, tüm babalar kızlarını kömürlüğe kapatmıyor ama mesele bu değil,,O filmi izleyen ergen, bırak kömürü kömürlüğü, babasınn, kızım eve zamanında gel, demesini bile zalimlik olarak değerlendirir.

Beyler...RTÜK'de oturup maaş alan efendiler, bu dizileri izleyen gençler, bunlardan huy kapıyor...Rol model dediğiniz şeyler oluyor...Siz ne yapıyorsunuz?

Filmlerde sigara dumanlamakla, yok şunda kadının şurası görünmüş, burası açıkta kalmış bunlara ceza kesmekle olmuyor...Şu dizilerin verdiği zararı bunlar veremez!

Ey DİB, arada bir sesin çıksın... Peygambere, Hadise saldıranlara bir çift kelam et... Saldıranlara sen de saldır, korkma... İsimlerini açık açık vererek bozguncuları ifşa et... Üstleik bunu yapacak TV kanalınız da var!

Ey RTÜK... Şu televizyon dizilerini biraz izle... Eğer, kendi aileniz için sorunsuz buluyorsanız size diyecek sözüm yok... Ama bizim ailemiz için çok büyük sorunlar var.

Sevmiyorsan kapat, kardeşim de diyemezsiniz... Eğer, biz Televizyonları kapatarak sorunları çözeceksek o zaman siz niye varsınız... Önce sizi kapatmak gerekecek!

Bu ülke sadece, Trump'ın paralı askerli tarafından saldırı altına alınmış değil, bu ülke TV'lerden, Basından, Sosyal Medyadan da saldırı altında...

Kurumlar, kurum kurum kurumlanacaklarına işlerini yapsınlar...İş işten geçmeden!

Arz olunur!!!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..