Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

09 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Diyanet’ten Davacıyım

Diyanet’ten Davacıyım
 

Bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasın.


Diyanet durduk yerde ortaya bir gündem atıyor. Din cahili insanları detaylı bilgilendirmiyor. Bir cümleyle zihinleri bulandırıyor. Tartışmalara sebep oluyor. Sonrada bir kenara çekilip susuyor. Belki de yönetildiğinden aldığı aferinle keyfine bakıyor.

Diyanet, bu tür açıklamalarıyla insanların arasında tartışmalara yol açacak fitneler çıkardığı için,  dünyalıkların buyruğuna göre duyurular yaptığından dolayı ve konuşması gerektiği yerlerde sessiz kaldığı hususlardan ötürü, ben bu kurumdan ahiret âleminde davacıyım.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 9 yaşındaki kız çocuklarının, 12 yaşındaki erkek çocuklarının buluğ çağında olduklarını, evlenebileceklerini açıkladığından bu yana, bilen bilmeyen herkes bunu tartışıyor. Öteki önemli ne kadar sorun, sıkıntı varsa unutuluyor. Belki istenilende bu, kimse bu bilinçte olmuyor.

Allah Celle Celaluhu “Oku” buyurmuş. Diyanetin dediğini dinle yat, denilmemiş. Neye göre, kime göre ve hangi yaşta evlilik? Anlamlaştırarak anlayın. Kafanızın kavradığını kapmayın. Evlenmek dinimizce mecbur bile tutulmamış ki, dokuz yaş sınırı oldurulsun.

İslâm da evlenmenin faydaları huzur bulmak, insan neslini sürdürmek olarak belirtilmiştir. Buluğ çağına gelen herkes evlenebilir denilmemiştir. Bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasın. Hakkı tanısın, hakkını, hukukunu koruyacak bilince erişsin. Bu süreçte doğru eğitilsin. Evlenmiş olmak için evlilik yapılmaz. Böyle bir durumdan, Yüce Allah-u Teâlâ’nın da rızası olmaz. Bu böyle biline…

Ayfer AYTAÇ –ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..