Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Diyarbakır Sur'da Sırp Sniper'ın olması ya da olmaması ne ifade eder?

Diyarbakır Sur'da Sırp Sniper'ın olması ya da olmaması ne ifade eder?
 

Güneydoğu'da devam eden olaylar bağlamında sıklıkla, İngiliz, Rus, Sırp, Alman vatandaşların PKK saflarında savaştığı dedikodusu dolaşıyor. Anlamak istiyorum, bu haberlerin büyütülmesinin mantığı nedir? Elbette terör grupları ikinci ülkeler tarafından desteklenir. Bu bilinmeyen birşey değil. Ancak bu katılımların daha çok bireysel sempatiyle olduğu düşünülebilir. Burada-Güneydoğu'da aktivist, akademisyen, gazeteci adı altında dolaşan binlerce yabancı var ve çoğu PKK güdümündeki STK'larca ağırlanır, yedirilir, içirilir, eğlendirilir vb. Bölgeye gezmeye gelenlerin bir kısmı çok romantik, sosyalist kimseler ve örgüte katılma olasılıkları az değil. Kanaatimce şaşırtıcı bir durum da değil.

Suriçi'nde Sırp sniper'ın var olduğu bilgisi kesin değil. Çünkü güvenlikçiler PKK'lilerin cesetlerine nadiren ulaşabiliyor. TSK'nin yayınladığı ölü PKK'li sayıları da tahmini sayılar. Bu durumda "Sırp, İngiliz, Alman öldürüldü" dediğinizde kim inanır buna? Ya da ne önemi var? Adamlar neticede her Allah'ın günü 3-5 vatan evladını tabuta koyuyor. Şimdi 2 aydır önü alınamayan olayların önünü almak yerine, "yok efendim burada Ermeni, Sırp, Almanlar var da, yok bilmem ne silahları varmış da yok acayip vahşilermiş de..." demek bence boş laflar. Hani bir Türk Dünya'ya bedeldi! Hani bizim ordumuz Dünya'nın 7'inci büyük ordusuydu! Hani SAT, JÖH, PÖH, bordo bereliler havada uçanı, karada kaçanı affetmiyordu! Amacım bu birliklerimizi tahfif etmek değil. Ancak kendimizle övünürken, ya da başarısızlıklarımızı "dış mihraklara" havale ederken zaaflarımızın da farkında olmak gerekmez mi? Mesela ordumuz meskun mahaldeki operasyonlar için ilk tatbikatını 2016 tarihinde yapmış, İlginç!

Meselemiz tekrar barış sürecine dönmek ve bunu ivedilikle başarmamız gerekir. Yabancılar işin esasını oluşturmaz. Asıl sorgulamamız gereken bu süreçte hangi yanlışları yaptık da bu olaylar buraya geldi? Bunun Sırp, Rus, İngilizlerle ilgisi tali mesele. Kendimize bakmak içimizi acıtıyor. Sokak tabiriyle çamura yatıyoruz.

Biz boş konuşup hamaset yapmayı seviyoruz. Akademilerimiz bile ilim yapmak yerine popülizm yapıyor. Siyasetçiler, spor adamları, kahvehanedekiler.... Ben bunu düşününce aklıma hep keçiler geliyor. Malum keçiler mağrur şekilde kafalarını yukarı doğru kaldırır ama ayrıntı kıçta. Çünkü bu durumda keçinin kıçı da ortadadır. Bizim gibi övünmekten başka bir kerameti olmayanların da böyle bir poz verdiğini düşünüyorum. Başımız dik ama kıçımız açık! Ne acınası bir durum.

Akademileri bilim üretmeyen, okulları disiplin kazandırmayan, entelleri Kapıkule'den öteye geçemeyen güzel ülkemiz. İçim acıyor.

 
Toplam blog
: 17
: 489
Kayıt tarihi
: 01.02.16
 
 

Aslen Trabzonlu, İki çocuk babası din sosyoloji alanında Dr.   Yakın dönem Kürt toplu..