Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Doğru yöntemleri uygulayarak sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo verin

Doğru yöntemleri uygulayarak sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo verin
 

Kalıcı Şekilde Kilo Verme


Kilo problemi günümüzde çocuk denilecek yaşlara kadar inmekte ve yanlış beslenme alışkanlıklarından dolayı kadın, erkek herkes obezite sorunu ile karşı karşıya gelmektedir. Kadın, erkek herkesin karşı karşıya kaldığı sorunların başında gelen kilo probleminin başlıca nedenleri, düzensiz beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzı olmaktadır. Sebze tüketmenin dışında, sürekli protein ağırlı beslenen ve hamur işlerinden uzak duramayan kişiler sürekli kilo almaya devam etmektedir. Sağlıklı kilo verme adına yapılması gereken yöntemlerin başında, öncelikle yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmek gelmektedir. Yağlı, tuzlu, şekerli ve unlu yiyecekleri fazla tüketmeyerek ve ölçülerini azaltarak kilo verebilmek mümkün olmaktadır.

Hareketsiz yaşam tarzını benimseyen insanlar yedikleri yiyeceklerin kalorilerini yakamayacaklarından dolayı vücutlarında yağ birikimi meydana gelmekte ve hareket edilmediğinden dolayı bu yağların vücut tarafından sağlıklı bir şekilde yakılımı mümkün olmamaktadır. Bundan dolayı özellikle bölgesel kilo problemi yaşayan kişilerin mutlaka hayatlarına sporu dahil etmeleri gerekmektedir. Kilo vermek isteyen kişilerin yaptığı hataların başında uygulandığında kısa sürede kilo verileceğini iddia eden sağlıksız diyet listeleri olmaktadır. İnternette birçok sitede yer alan farklı diyet listeleri herkesin vücut ve bünye yapısına uygun olmadığından dolayı herkeste aynı etkiyi yaratmamakta ve bazı kişilerde ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.  Bu gibi nedenlerden dolayı internet veya farklı mecralarda yer alan sağlıksız diyet listeleri ile kilo vermek yerine bir diyetisyene başvurarak kişiye özel diyet listesi hazırlanmasını sağlamak en sağlıklı yöntem olmaktadır. Kişilerin kilo alma sebepleri çok farklı nedenlerden dolayı olabilmektedir. Bazı kişilerin metabolizmaları yavaş çalıştığından dolayı çabuk kilo almakta ve aldığı kiloları çok zor verebilmektedir. Kişilerin kilo alma sebeplerinin analiz edilmesi ve vücut kitle endekslerinin ölçülmesi adına özellikle 10 kilodan daha fazla kilosu olan kişilerin mutlaka bir uzmana başvurması gerekmektedir. Sağlıklı zayıflama yöntemlerini uygulamak isteyen kişilerin öncelikle yapması gereken şey kendilerini kilo vermeye hazırlamak olmalıdır. Sonrasında uzman kişi tarafından kendisine özel olara diyet listesine uymalı ve hayatına sporu dahil etmelidir.

 Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin bilmesi gereken şey, kısa sürede verilen kiloların mutlaka daha fazla şekilde geri alınacağı bundan dolayı kilo verme sürecinin uzun zamanlara yayılması gerektiği olmaktadır.  Özellikle fastfood yemek tarzı kilo alımının başlıca nedenleri olmaktadır. Budan dolayı özellikle çocukların fastfood beslenmelerinin önüne geçilmeli ve sebze ağırlıklı beslenmeleri sağlanmalıdır. 

 

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..