Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

18 Şubat '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Doğum Günün Kutlu Olsun Canım

Sisli bir İstanbul sabahı. Sisin arkasından güneş parlamaya çalışıyor demek ki güneşi bile gölgeleyen var. Emekli arkadaşlarımla buluşacağım kahvaltı için özenle makyaj yaptım. Hayır, güzelleşmek için değil güzelliğimi ortaya çıkarmak için. Bu gün her şeyin dötüne tekme atasım değil her şeyi omuzumun üzerinden üfleyesim var.  Dilek alacak beni, almasa da nasiplenir güzel dileklerin duaya dönüşmesinden ama aldığında daha derin cümleler. Minnetim yokmuş gibi görünse de minneti de şükrü de iyi bilir bu saat beyin. Ben yaşlandım kafamın içindeki saat daha yeni yetme civildek enerjisinde. Elbette hazırım sabahtan beri, beni almasalardı ilk önce ben giderdim buluşma yerine.

İçimde taştan bir ateş, yokuşun dibinde, çakıllara tutunmaya çalışarak çıkmaya çalıştığım bir yol hayat. Yokuşun sonu kış herhalde ateşe rağmen üşüyorum. Belki de ellerim bu yüzden tutunamıyor. Belki de içimdeki taşın ağırlığıdır çıkmamı engelleyen. Sisin ardında güneş yine de aydınlatıyor günü. Uzun süredir ilk defa bağıra bağıra şarkı söyledim bu sabah, şaşırdılar, çok güldü küçük versiyon kızlar. BENİM ADIM İSTANBULLLLL. Nil Karaibrahimgil bu şarkıyı bir de benden dinlemeli. Şarkı yarışmasına katılacağım diyorum, yüksek sesli itirazlar "Kimse dönmezse biz ağlarız anne" diye vıcırdamalar. Her şeye rağmen bizim evin O Sesi benim. Yine de sesimi biraz daha açmam lazım.

Yarın, iki dağ arasındaki yarimin doğum günü, bilse de sürpriz pasta üfleyemeyeceğiz birlikte. Olsun, yolu-yeri belli olsun diye kendini avutmalar. Zaman kazanıyor her zaman, tüm zamanların tüm yarışlarını. Bakalım neler getirecek beraberinde biz içinden geçerken? Sana armağan ediyorum Benim Adım İstanbul şarkısını. Geldiğinde sana da söylerdim ama çocuklar bile beğenmedi ki sesimi. Doğum günün kutlu olsun canım, yeni yaşın sağlıklar içinde, kolaylıkla, gönlündeki iyi dilekler kabul olarak, güzellikle, uzun, çocuklarına doyarak, işlerini hallederek, hafifleyerek, yolların açık, yüzünde gülümsemeyle bak her zaman hayata,... Bana kalsa öyle uzatırım ki bu dilekleri ama artık hiç bir şeyi uzatmak istemiyorum.

Kısa ve öz yaşamak hayatı ve getirdiklerini yıllardır felsefem bu. Doğum günün doğduğun gün hafifliğinde aynı saflık ve güzellikte kutlu olsun, öpüyorum çok. Dua et şarkıda ısrarcı olmadım:))))

 

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..