Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '18

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Doların Gücü Marka Değerinden Geliyor, ABD Çökse Bile Kullanılmaya Devam Eder

Doların Gücü Marka Değerinden Geliyor, ABD Çökse Bile Kullanılmaya Devam Eder
 

Böyle mi deniyor bilmiyorum. Doların daha önce bu yönü hiç konuşuldu mu onu da bilmiyorum; değişim aracı, para birimi, para…

Fakat dolar sanki paradan öte bir şey ve biraz Euro da öyle…

Güçlü para birimi de sanki gücü para olmasından gelmiyor…

Dolar neden sürekli artıyor? Neden düşmüyor? (İnip çıkmalar düşme sayılmaz, genel trend yükseliş) Ve en önemlisi kullananlar ona neden bu kadar güven duyuyor? Değeri sürekli artıyor düşmüyor diyoruz bir de neden bu paraya bu kadar güven duyuluyor diyoruz, elbette bundan; değeri düşse kim alır?

Hayır işte, doların itibarının bunlarla bir ilgisi yok; değer kaybetse de, ABD değer kaybetse de dolar yine dolar.

Herkes doların değişim aracı (döviz) olmasına odaklanmış, doların yıkılamayacak bir karizması var. Dünya dolar kullanıyor, Arkasında ABD var diye mi, olmasa da kullanacak.

Yani şimdi doların arkasında olduğu iddia edilen güçler hiç mi zor duruma düşmediler? Dolar değer kaybetse insanların zararını ABD mi karşılayacak. Dikkat ettiniz mi iniyor çıkıyor iniyor çıkıyor ama hiç geriye doğru gitmiyor. Arkasındaki güçler düşmesin/geriye gitmesin diye dolar arabasının tekerine takoz mu koyuyorlar.

İddia ediyorum ABD batsın, biraz değeri düşecektir ama kullanılmaya devam edecektir. Doların kredisi var olan itibarından, o artık marka ve bir dünya parası.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..