- Kategori
- Yemek - Mutfak
Domates soslu ıspanak
Ispanakların lezzetini artırmak istiyorsanız içine biber salçasının yanında domates sosu ve kalın bulgur ilave edebilirsiniz. Yağ olarak da zeytinyağı ve tereyağı karışımı kullanınca lezzeti ve besi değeri daha çok artar ve et yemeklerinin yanında lezzetli bir sebze yemeği sofranıza çıkarmış olursunuz. Ispanak yemeğinin tüm malzemelerinin özleşmesi ve saplarının diri kalmaması için düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 kilo ıspanak
1 su bardağı domates sosu
1 çay bardağı kalın bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
2çorba kaşığı zeytinyağı
1çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Çamurlu kökleri kesilen ve 4-5 kere yıkanarak kumlarından temizlenen ıspanaklar plastik bir bıçakla doğranarak düdüklü tencereye konulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, domates sosu, suda eritilmiş biber salçası, yıkanmış bulgur, tuz, şeker, yağ, su ve baharatlar eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve buhar çıktıktan sonra ocak kısılarak 25 dakika pişirilir.
Tencerenin kapağını açtıktan sonra mutlaka ıspanakların altı üstüne getirilir ve karıştırılarak tüm malzemelerin eşit dağılması sağlanır.
Afiyet olsun.