Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '14

 
Kategori
Haber
 

Dünya Çocukları, "Kalbimiz Ege' de Kaldı" Diye Ağlaşarak Ayrıldılar.

Dünya Çocukları, "Kalbimiz Ege' de Kaldı" Diye Ağlaşarak Ayrıldılar.
 

İşte günün mana ve önemi buydu...


 

Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Uluslararası Karşıyaka  Çocuk Şenliği, bu yıl 22’nci kez dünya çocuklarını, coşkuyla ağırladı.  Belediye ve M.Eğitimin birlikte hazırladıkları ve 19 – 24 Nisan tarihleri arasındaki şenliğe yedi farklı ülkeden 71 çocuk katıldı. Dünya çocuklarının barış, dostluk ve sevgide buluştuğu şenlik boyunca Karşıyaka’nın farklı noktalarında onlarca gösteri sunuldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kendisini makamda ziyaret eden öğrencilere hediyeler verdi. Akpınar “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan’da, ortak duygu ve düşüncelerle bir araya gelmek bana mutluluk verdi” dedi

Ve böylelikle, davetli dünya çocukları, ayrılırlarken de ağlaya ağlaya, şarkı söyleye söyleye, "Kalbimiz İzmir'de " kaldı diye diye memleketlerine döndüler.

.

ÇARŞIDA ŞENLİK COŞKUSU:Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya ve Rusya’dan gelen öğrenciler sırayla Çarşı’da gösteriler sundu. Rengârenk kıyafetler içerisinde birbirinden ilginç yöresel oyunları sergileyen konuk öğrencilere, Karşıyakalılar da alkışlarla eşlik etti. Gösterilerin bir başka adresi de etkinliğin ana sponsoru olan Carrefour –Sa oldu. AVM ve market bölümünde hazırlanan iki ayrı yerde gösteriler gerçekleştirildi. Alışverişe gelen vatandaşlar renkli kıyafetler içinde yöresel oyunları sergileyen çocuklara büyük ilgi gösterdi.

ŞENLİK İÇİNDE ŞENLİK: Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kapsamında geleneksel olarak er yıl düzenlenen Balkan Gecesi yapıldı. İzmir Makedonya Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği gecede, Azerbaycan, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen yabancı öğrenciler 23 Nisan gösterilerini sundu. Geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET:23 Nisan kutlamaları için dünyanın farklı yerlerinden Karşıyaka’ya gelen yabancı öğrenciler, yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ı makamında ziyaret etti. Ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Akpınar’a sunan öğrenciler, Karşıyaka’da olmaktan ve 23 Nisan coşkusunu yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Makamdaki buluşmaya öğrenci temsilcileri ve sorumlu okul müdürleri de katıldı. Başkan Akpınar da minik öğrencilere hediye sundu.

ORTAK DUYGUYU TAŞIYORUZ:Başkan Akpınar “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan’da, ortak duygu ve düşüncelerle bir araya gelmek bana mutluluk verdi. Burada olduğunuz için çok mutluyum. Tüm dünyanın barış içinde yaşamasını istiyoruz. Atatürk’ün, yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini yaşatacak ve gerçekleştirecek olanlar da sizlersiniz” dedi.

ADNAN KESKİN’DEN TELE-DESTEK:CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de Karşıyaka’daki 23 Nisan coşkusuna telefondan ortak oldu. Ankara’da bulunan Keskin, Başkan Akpınar’ı telefonla arayarak, 23 Nisan ve dünya çocukları ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Bu konuşma da hoparlörden yabancı konuklara dinletildi.

KATILAN ÜLKELER

Azerbaycan- Bakü, Bulgaristan – Sofya, Gürcistan – Kutaisi, Kırgızistan – Bişkek, KKTC- Girne,
Makedonya – Josifovo, Rusya – Krasnodar

ŞARKILARLA VEDA ETTİLERDünya çocukları “kaf kaf “ çekti

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği renkli görüntülerle sona erdi. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen final gösterilerinde, 7 ülkeden gelen yabancı öğrenciler yöresel oyunlarını sergiledi. Kapanış resepsiyonu ise Gondol Kafe’de yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Kaymakam Sadettin Yücel, çocuklarla birlikte ‘Kaf- Kaf’ çekti. Başkan Akpınar “Karşıyaka’dan dünyaya önemli bir mesaj verdik” dedi.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..