Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dünya Huriniz Var mı?

Dünya Huriniz Var mı?
 

Bütün aşklar güzel bir gülümsemeyle başlar. İki kara gözdür sizi elsiz, ayaksız bırakan. İki zarif eldir sizi cereyana tutan. Okyanusların derinliğini, dağların ciğerinizi patlatan temiz havasını, göğün mavisini, gecenin ıtırlarını yaşarsınız.

Çocukluğunuzda yaşadığız o haz neyse onu yeniden yaşarsınız. Yaşınızın, mevkinizin, varlığınızın, hüküm sürdüğünüz hiçbir seyin anlamı kalmamıştır. Sultanlar sultanı bile olsanız ondan 'sevgi dilenmek' zorunda kalırsınız. Dünyadaki tüm güzellikler onun içindir. Hayat çok hızlı geçiyor deyip hayıflandığınız zaman, onunlayken paylaştığınız zamanın yanında ne kadar yavaşmış hatta akmıyormuş dersiniz. Iskaladığınız hayat onunla yeniden gelir.

Çocukluğunuzdaki annenizin eve gel artık diye bağırma anındaki kızgınlık, kırgınlık, oyuna doyamamışlık halindeki iç yanmasıyla tatlı bir anı olmuşsa biraz önce ayrıldığınız sevgilinizin iyi geceler öpücüğü arasındaki bağ dejavudur. Azar yemiş 'oğlan çocuğu' gibi eve dönüş ânı sizin kocaman çocuk kaldığınızın en büyük kanıtıdır. Moru, lilayı, pembeyi, portakal rengini, limoniyi daha önce neden görmediğinize hayıflanırsınız. Oysa tüm vitrinlerde hep o renkler vardı. Hele hele ne kadar çok incik boncuk merakınınız varmış ta yıllardır farketmemişsinizdir. Toka, kolye, kemer, çanta, ayakkabı artık ilgi alanınızdadır.

Çocukluğunuzdaki bilyelerin canlı ve ışıl ışıl renkleri yeniden dünyanıza girmiştir.

Değişen tek şey artık siz kocaman bir çocuksunuzdur. İlk Kur'an kursuna temiz elbiselerle gittiğiniz gün, o ulvi havada size 'cennet' anlatılır. İyilerin gideceği yerdir orası. Orada 'huri'ler vardır. Bir tanesi yeryüzüne inse tüm erkekler birbirini katledermiş. O kadar güzelmiş onlar. Tanımsızdırlar. Tarif edilemezler. Onlar çok güzeldir. Sudan aktırlar. Maviden mavidir onlar. Bu öyle bir şeydir ki çocuk aklınızla oturmamış dimağınızda yorumsuzca bir köşede durur yıllarca. Onlarca yıl. Bir cennet vardır! Bir de huriler.

Belki annenizdir o! Oysa yıllar annenizin daha başka olduğunu öğrenmenize yardımcı olur.

Sonra öğretmeniniz olur... Oysa o hiç degildir...

Bütün aşklar güzel bir gülümsemeyle başlar. İki kara gözdür sizi elsiz, ayaksız bırakan. İki zarif eldir sizi cereyana tutan.

O ilk elif, ba hecesi gibi... İlk a, b, c gibi... Hayatınız yeniden başlar. Bu sefer daha bir 'anlayarak'...Bu sefer daha bir 'özümseyerek'... Bu sefer daha bir heyecanlı...

Bu yeni başlayan hayatınızda cennet nimetlerinden o tanımsız ve tarifsiz olan 'dünyadaki huri'nizle birliktesinizdir.

Elini mi tutarsınız, eteğine mi yapışırsınız artık o sizin tercihinizdir ama her şeyden önemlisi kocaman cocukluğunuzu çocuk sevinçleriyle yaşarsınız... Hesapsız, ölçüsüz, ayıplanma korkusundan uzak, alayına çocuk gibi gülerek...

Korkmadan! Dünyadaki huriniz, sizi tüm kötülüklerden koruyacak bir melek gibi sizinledir...

Cennetinizde iyi seneler..

http://saklidusler.com/

https://www.facebook.com/sakliduslerofficial/

https://twitter.com/saklidusler

https://www.instagram.com/sakliduslerofficial/

 
Toplam blog
: 4
: 195
Kayıt tarihi
: 24.09.17
 
 

Onsekiz yıldır geceleri radyo programı yapıyorum. Uzun yıllardır reklamcılık yapıyorum. Tohumun d..