Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Dünya Müslümanlarının özgün bir İslam devleti kurmak istemeleri anlaşılır bir durum

Dünya Müslümanlarının özgün bir İslam devleti kurmak istemeleri anlaşılır bir durum
 

El Kaide, Taliban, IŞİD tamam da böyle Allah’ın askerleri gibi asıp kesmek yerine özgün bir İslam devleti için mücadele etseler kimse bir şey diyemezdi. Yani şimdi bunların ölçülerine bakınca dünyada gerçek anlamda bir İslam devleti yok. 1,5 milyar Müslüman var, şimdi bu normal mi? Elbette dinin sahipleri (samimi Müslümanlar kastediliyor) bu durumdan rahatsız olacak, Kuran’a uygun bir İslam devleti yoksa kuralım diyecekler. Bu kadar tabii bir şey olamaz.

Fakat onlar böyle yapmadılar ve bu yüzden tüm insanlığın nefretini kazandılar. Bilinçsiz yola çıkanlar yüzünden bu duruma gelindi ”İnanmayanların kellesini keselim” 5,5 milyar insanın kellesini kes bakalım!

Böyle olunca bu örgütlerin İslam için yola çıkmadıkları, bazı güçler tarafından art niyetle kuruldukları iddiası ortaya çıktı. IŞİD’i Amerika kurdu diyorlar. Önce de El Kaide’yi kurmuştu. Eylemleri de bunu doğruluyordu, terör örgütüydüler.

Birisinin adı İslam ile beraber anıldı mı? Bugün IŞİD Müslüman devletler tarafından bile din dışı kabul ediliyor. Ama IŞİD eylemlerini din için yaptığını söylüyor ki görünen de biraz öyle. Müslümanlar bu radikal örgütlere olumsuz bakıyorlar ama farklı (cihatçı) bir din anlayışına sahip dünyada milyonlarca kişi var. Bunlar Bedir’in devamı ve koca bir din için normal. E haliyle bu tablonun bir yansıması olacak.

Yanlış olan din uğruna mücadele etmek değil, böyle mücadele etmek. Yani şimdi bu radikal İslamcı örgütlerin dine katkıları tartışılır. Hatta belki tersi olmuştur. Derinine inmeden yüzeysel bakışla sorunlar çözülmez. Obama diyor ki vurun. Vuruyoruz. Vursak ne olacak? Bitecek mi? Bu, kurutulamayacak bir kaynak.

Artı bunlar bahane edilerek İslam’a saldırmalar… Bu örgütleri Müslüman dünyasına yapılan saldırılar yarattı. Tabii ki ülkelerinin toprak durumları da var. Sorun bu örgütlerin var olması değil yanlış mücadele içinde olmaları. İslam devleti kurmaya çalışan IŞİD söylemi bana itici gelmiyor. Ama bunun için kelle kesmek zorunda değilsin. Normal öldür, o seni öldürüyor çünkü. Konuyla ilgisiz, suçsuz insanlara yapılan zulümlerin izahı yok.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..