Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '16

     
    Kategori
    Ekonomi - Finans
     

    Dünya'dan Türkiye'ye bakış

    Başlarken;

    İlk gün, ilk heyecan

    Ayrılık bir hüzün, başlangıç ise sevinç verir. İsviçre ve Avrupa’da geçen 22 yıldan sonra sevinçli bir başlangıçla Gazetemiz Milliyet’te Ekonomi köşesinde yazarak Sizlerle olmanın gururunu taşımaktayım. Sizlere Avrupa’dan Türkiye’nin görünüşünü ve beklenenleri aktaracağım.

    Süper Güç, Türkiye

    2000’li yıllar Avrupa, Rusya ve Amerika için adeta bir kabus olarak geçiyor. Dünya bu arada imrenerek yükselen yıldız Türkiye’yi seyrediyordu. Ben Zürich’ten çöken Rusya ve Avrupa’ya bıyık altından gülerek bakarken birden ülkemiz sarsıldı. Aralık 2015’te bitmesi gereken 2016 Yılı Bütçemiz yenilenen genel Seçimler dolayısıyla geç de olsa tamamlanarak Meclisten geçmiştir. Bildiğiniz üzere ülkemiz Haziran ve Kasım aylarında art arda kıldan ince Kılıçtan keskin 2 Genel Seçim geçirerek Dünyanın yeni süper ekonomik ve Siyasi gücü olma yolunda koşarken tökezlemiş ve hatta birkaç adımda maalesef geriye gitmiştir. Ama Cenab-i Allah’a şükürler olsun ki sadece ve sadece bir kaç adım geriye doğru gittik.

    2016 Yılında Bütçeye 60 ile 100 Milyar Liralık ilave bir ek bir kaynak yaratılabilir. Bunun için eski ve yeni Maliye Bakanlarımız Sayın Mehmet Şimşek ve Sayın Naci Ağbal’ın beraber yürütecekleri güçlü bir Maliye Politikası gerekmektedir. Bu programın içinde sıkı bir Kamu tasarruf programı ile Kamu yararına Bireysel Emeklilikte yapılacak düzenlemeler ve Dünya ile bağdaşmayan Faizlerde yapılacak değişikliklerle kısa sürede tekrar kaldığımız yerden şaha kalkarak devam edebiliriz.

    Gelecek yazımızda Piyasaları rahatlatıcı diğer konulara değineceğim. .

     
    Toplam blog
    : 1
    : 178
    Kayıt tarihi
    : 12.03.16
     
     

    Eğitim 2001 - 2005 İsviçre Zürich BWS Ekonomi Bölümü 1985 - 1990 H.Ü. Maden Mühendi..