Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
Dünya
 

Dünya'ya Neden Kenedy Gibi Başkan Gelmelidir?

Dünya'ya Neden Kenedy Gibi Başkan Gelmelidir?
 

Kuralların yok sayıldığı ve adalet kavramının henüz bilinmediği ilkel dönemlerde insanın insan öldürmesini asla normal karşılamamakla birlikte anlayabiliyorum da teknolijinin ve bilimin bu denli geliştiği bu günün dünyasında insanın insan öldürmesine anlam verebilmek oldukça güç!

İlkel kabile dönemlerinde bile bir insanın öldürülmesi inanç bağlamındaki adalet kuralları doğrultusunda öldürülürken günümüz dünyasında hangi inanç bağlamındaki adalet kuralları doğrultusunda öldürülmek isteniğini sormak istiyorum.

Oysa İslam Hristiyan ve Musevi dinlerinde insan öldürmek en büyük günahlardan sayılmakla birlikte, "Tanrının verdiği canı ancak Tanrı alır" inancı hakim olmasına rağmen bugün Amerika'nın Ortadoğu'da paralı terör örgütlerini örgütleyerek kendi topraklarındaki insanları bir birine kırdırmasını hangi inanca bağlayabiliriz?

Hem de üstelik Amerika terör örgütlerine açıktan TIR'lar dolusu silah yardımını yaptığını bildiğimiz halde Amerika'ya 'Dur!' denilmesi gerekirken terör örgütleriyle savaşılıyor olmak da üç büyük din inancına göre (İslam Hristiyan Musevi) doğru seçenek olmasa gerek! Tanrı inancına göre doğru seçenek Amerika ile savaşmaktır! Zira terör örgütlerini örgütleyen ve insanların öldürülmesine sebebiyet veren Amerika'dır.

Neden kimse diyemiyor (İslam Hristiyan Musevi dinlerine mensup ülkeler) 'eey Amerika sen mi yarattın da öldürüyorsun Ortadoğu'daki insanları kadınları ve çocukları?' diye!

Ortadoğu'da son 8-9 yılda neden kan gölüne döndürüldüğünü hepimiz biliyoruz. Kan gölüne döndürenlerin emperyal ülkeler olduğunu da biliyoruz. Hatta bu kan gölü daha sonrasında dinler arası kan gölüne dönüşme olasılığı da mevcutken 'dünyadaki liderler neden ayak direyerek 'dur!' diyemiyor?' diye sormak istiyorum ama bütün liderler emperyal ülkelerin güdümünde hareket etmek zorundadır zira yeni dünya düzeni ve global ekonomi sisteminde küresel sermaye yönetiyor dünyayı, dolayisiyle ülkeleri.

Peki dünya silahsızlanma örgütü nerede?

Ne iş yapar bu silahsızlanma örgütü?

Daha ne kadar beklenecek silah fabrikaların kapatılmasına!?

Dünya var olduğu sürece asla silah fabrikaları üretimlerine devam edemeyecektir! Dünya'yı bir gün Kenedy gibi bir başkan yöneteceğine kesinlikle inanmaktayım. Zira Kenedy silah fabrikalarının kapatılmasını istediği için suikast sonucu öldürülmüş olduğunu hatırlatmak isterim!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..