Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '18

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Dünyaca Ünlü Warner Bros, "Mavi ve Yeşili" Birleştirmek İçin Marmaris'te.

Dünyaca Ünlü Warner Bros, "Mavi ve Yeşili" Birleştirmek İçin Marmaris'te.
 

Ünlü film ekibi Warner Bros, Marmariste.


  Biz Finlileri, tarihte Urallar’dan  Batı’ya doğru yayılmış olarak biliriz. Rusların doğuşuna kadar rahat bir hayat süren Fin’liler, cesur savaşları ile Rusları yıldıran  yegane millettir aynı zamanda.

  Türkiye’de ilk Finli turistleri getiren Halıcı Ahmet’ın (Urkay) otelinde tanıdık biz Fin’lileri.  Her sözü yerine getiren güler yüzlü bir millet olarak geldikleri  Marmaris’te, derin izler bıraktılar.

   Bir uysal Türk nasıl tarif edilir?  “Ağzına vur, lokmayı al”  deriz di mi?  Finlilerde iş biraz değişik: “ Ağzına vurmadan dahi”  lokmalarını alabilirsiniz. “ Gel deyince gelen, git deyince   giden, Ardından da “otur” denileceğini  bildiği halde, “kendiliğinden” oturan   güler yüzlü, derin  düşünceli  kimseler

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim

ARADAN YILLAR GEÇTİ. FİNLİLER MARMARİSİ UNUTTU. TABİ GETİREN OLMAYINCA  ( ÜSTTE VE ALTTAKİ RESİMLER)  BAYAĞI ÖZLEMİŞİZ. YOLLARINI GÖZLÜYORUZ. BU TURİSTLER, BARTINA  DA YAKIŞIR.  LAV KAYALARINI TANIRLAR 80 MİLYON YILLIK.

       Şimdi de Finlandiya’daki ünlü bir Amerikan  Film Endüstrisinin bir kolu, Finlileri Türkiye ile yeniden tanıştırmak için kolları  sıvadı ve  WARNER BROS ekibi Marmaris’e gelerek deneme çekimlerine başladı.

       Hele hele Türk akrabalığı  da filmde işlenirse, Finlandiya olduğu gibi Marmaris’e taşınır. Ki,  uzun zamandan beri, Finliler Türk mü değil mi tartışması yaşanmıştı

       Film ekibi, Finlileri yani baştan Türkiye’ye ye tanıştırmaktan ayrı olarak, Başkan Acar’ın  sloganındaki gibi “ Marmaris’in mavisi ile yeşilini  birleştireceğiz” demesi, sürpris olmadı.

       Böylelikle ekip başının dediği gibi de  Marmaris  mavisi ile yeşiline taktı kafayı.   Marmarislilerin de tam olarak buydu  bekledikleri zaten. Yalnız şu gerçek, herkesçe bilinmektedir: “.Orta Asya'da Türklerle beraber yaşayan Finli’ ler'in, Ural dağlarının ardından İskandinav topraklarına göçmüş olduğudur. Ve Türkçe bilmektedirler

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yakın çekim.

       DÜNYA DEVİ  “WARNER BROS “ MARMARİS’İ  SEÇTİ: Marmaris Belediyesi de kapılarını bu ünlü ekibe açarak, çekimlere kolaylık sağlarken, Finli turistlerin kazanılması yolunda önemli bir adım olduğu da, önemsenerek yüzleri şimdiden güldürdü.

       Dünyanın en büyük film yapım ve TV yayın şirketlerinden Warner Bros’un Finlandiya Temsilciliği, milyonlarca izleyiciyi ekranların başına bağlayan ülkenin en popüler programlarını çekmek için Marmaris’i seçti. 1.5 yıl önce Marmaris’e gelerek Belediye Başkanı Ali Acar’la görüşen şirketin Finlandiya Temsilcisi JanneVakio, dün gerçekleştirilen basın toplantısında ilçenin proje için ideal bir yer olduğunu söyleyerek, Ağustos ayında çekimlere başlayacaklarını söyledi

       Esasında Marmaris, Finli turistleri çoktan kaybetmişti. Onları Marmaris’e kazandırmanın yollarını ararken, bu ünlü ekip karşılarına gelince, projeye balıklama atlayan  Marmaris Belediyesi, şimdiden Finlilerin hesabını yapıyor.

       SEDAT KİRT DER Kİ: Marmaris Belediyesinin Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, yaptığı açıklamada şöyle didi: “Marmaris tanıtımına, dolayısıyla turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığımız televizyon ve sinema dünyasının önemli projelerine her zaman destek vermeye çalışıyoruz. Ancak bu kez anlaşmaya vardığımız proje ulusal çapta bir faaliyet değil, uluslararası hem de Dünyanın en büyük film şirketlerinden biri olan Warner Bros. Markasıyla önümüze geldi. Kamuoyunun bilmesi gereken şudur ki, tanıtım yalnızca fuarlarla olmuyor, işte bu tür programlar ülkemizin ve bölgemizin de adını Dünya’ya en etkili duyuran programlar. Hele ki arkasında Warner Bros markası varsa, inanıyoruz Marmaris önce Finlandiya’da, sonra İskandinav ülkelerinde büyük bir çıkış yakalayacak.”

       YEŞİLLE MAVİNİN BULUŞMASI: Projenin koordinatörü Warner Bros. Finlandiya temsilcisi Janne Vakio; “Warner Bros. olarak Marmaris’i seçtik çünkü doğal güzelliği, konumu, yeşille mavinin buluşması bizi çok etkiledi. 2 yıl önce incelemeler yapmıştım burada. Ve bu proje önüme geldiğinde doğru adresin Marmaris olduğuna anında karar verdim. Bu programı daha önce Güney Afrika’da 3 yıl üst üste çektik. Çok ilgi görmüştü. Ama şimdi burada yapacağımız iş Finlandiya’da çok daha fazla ilgi görecek diye düşünüyorum” dedi. Ve  Marmar,is Belediyesine ait bu sloganın, bir yabancı ağzından duymamız da, tüylerimizi kabarttı.

       BİR TAŞLA…:Böylelikle Marmaris Belediyesi, her zaman yaptığı gibi gibi, bir taşla  pek çok kuşu deviren turizm anlayışında, binlerce Finli turist, Marmaris’i doyuracak. milyonlarca Finlandiyalı Marmaris’in eşsiz güzelliklerini ekrandan da olsa tanıma, keşfetme fırsatı olacak. Büyük bütçelere sahip programları çekmek için Finlandiya ve İstanbul’dan 50’yi aşkın kişiden oluşan yapım ekibi de Marmaris’e gelecek. Profesyonel tanıtım şirketlerinin yurtdışında yüz binlerce dolara yürüteceği reklam ve tanıtım fırsatı Marmarisli turizmcilerin ayağına gelecek.

       Tekrar söylüyoruz. İş bilenin kılıç kuşananın. Bu arada Bartın Valiliğinin de kulaklarını çınlatmak istiyoruz. Böylesi bir dev imkan, tanıtımda nelere kadir olduğunu anlatmak istiyoruz. Lav  kayalıklarının turizme kazandırılmasını da acele bekliyoruz. İlle de tanıtım diyoruz. Tanıtım, tanıtım, tanıtım.

      .Bartınlıların başı kel  mi, diye sormaktan da kendimizi alamıyoruz.

Ne diyor Turizm Uzmanı Sedat Kirt:  " TURİZM VE TANITIM, ÖYLE FUARLARLA OLMUYOR.Ülkemizin ve yöremizin adını en etkili şekilde dışa duyurmak ve tanıtmaktır".

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, okyanus ve açık hava

FİNLİLER HER YERDE GÖRÜLÜYOR MARMARİSTE. ŞİMDİLERDE UZUN ZAMANDIR YOKLAR.  YENİDEN  GETİRİLMELERİ BEKLENİYOR MARMARİSE

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

SEDAT KİRT . MARMARİS BELEDİYESİ  YAZI iŞLERİ MÜDÜRÜ (SAĞDA)  ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, açık hava ve doğa

WARNER BROS FİLM EKİBİ MARMARİS'TE.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

WARNER BROS TAN AYRI OLARAK FİNLİLERİN EN BÜYÜK TV. KANALLARINDAN BARHELORETTE TV,  MAVİ İLE YEŞİLİ BİRLEŞTİRME TANITIMINI FİLME ALIRKEN, FİNLİLERE UNUTTUKLARI MARMARİSİ HARIRLATACAK GÖRSELİN  BELGESELİNİ  HAZIRLADI.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

WARNER BROS EKİBİ ÇALIŞMA ESNASINDA.  SEDAT KİRT, MUHTEŞEM İNGİLİZCESİ İLE  EKİB,İN  KALBİNİ FETHETTİ

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, gökyüzü, dağ, çocuk, açık hava, doğa ve su

VARNER BROSÇULAR, YÖREYİ TANIYOR. TÜKENMEYEN YEŞİLLKLER ,İÇİNDE MARMARİSİN BOĞAZINA KADAR  GİTTİ  EKİP.

Görüntünün olası içeriği: oturan insanlar, masa ve iç mekan

FİLM EKİBİ  DÖKÜMAN TOPLAMAK İÇİN SIK SIK TOPLANDI.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

FİLM EKİBİ TOPLU HALDE. (SOLDAN  2 NCİ  SEDAT KİRT)

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve doğa

EKİP, GÜNNİCEK ORMANINA BAYILDILAR.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: açık hava ve doğa

HER TARAFI GEZEN EKİP, MAĞARALARA BAYILDILAR.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, oturuyor, yüzme, havuz, su ve açık hava

ARADA BİR NEDEFS DE ALDILAR O SICAKLARDA.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava ve su

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, çocuk ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, okyanus, açık hava, doğa ve su

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, alacakaranlık, ağaç, açık hava ve doğa

MARMARİS'İN MEŞHUR ATATÜRK MEYDANI. DEFAATLE FİLM EKİBİ BU  KOMPOZİSYON ÜZERİNDE ÇALIŞTI. ŞİHRİN SİMGELERİNİ BELİRTTİ. BU YÜZDEN DE SEMPATİ TOPLADILAR.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..