Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Dünyanın Bir Yerlerinde Taşlar Yerine Oturmamışsa Bu Taşlar Birlerinin Başına Düşer

Dünyanın Bir Yerlerinde Taşlar Yerine Oturmamışsa Bu Taşlar Birlerinin Başına Düşer
 

Dünyada kargaşa kıyamet koptuğunda biter; çünkü temelinde adaletsizlik var.

Birileri gitmiş konmuş cillop gibi topraklara dünyanın efendisi olmuş. Oralara nasıl sahip olduğunuz biliniyor, hak etmediğiniz de.

“Bu kan bu gözyaşı niye?” E sorun bakalım kendinize, niye? “Barış içinde kardeşçe yaşasak…” Kuzu dolmasıyla kuru ekmek kardeş olamaz!

Şöyle bir bakıyorum dünyaya, çoğu yerde taşlar yerine oturmamış… Ülkesi yok, ülkesi var toprağı yok, toprağı var ekmeği yok… Ve siz bunlara barış ve kardeşlik masallarıyla kandırarak, önlerine yardım adı altında bir şeyler atarak rahat durun diyorsunuz.

Silahlarınız da belli; din, milliyetçilik, insanlık… Ve bir de başımızın üzerinde Demokles’in kılıcı…

Bu düzenin tek bir nedeni var: Biz mazlumların korkak, akılsız ve bilgisiz olmamız… Çocuk gibi kandırıyorsunuz değil mi bizi, tebrik ederim sizi!

Adam özgürlük istiyor, vatan bölünmesin diyorsun. Kimlik istiyor kardeşiz diyorsun, hepimiz insanmışız. Adaletsizlik var diyor, Allah sana o kadar bana bu kadar vermiş diyorsun. Açım diyor, sadaka veriyorsun!

Ne güzel dünya değil mi?

Olanlara şikâyet etmeyeceksin, olanlar daima olacak, rahatın kaçacak; tatlı ekmeğini rahat yiyemeyeceksin biz sokaklarda aç dolaşırken!

Hem fena mı asıyorsun, kesiyorsun; kılıcın keskinleşiyor. Yalnız bir sorun var o kılıç bir gün sana dönebilir! Dünyada adalet sağlansın, ondan sonra kardeş olalım!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..